Haberler

Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Yıkım Töreni

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunun yıkımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ümit ve temennim daha az cezaevi ve daha çok eğitim yuvasıdır" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunun yıkımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ümit ve temennim daha az cezaevi ve daha çok eğitim yuvasıdır" dedi.

Işık, İzmit ilçesindeki Kocaeli C Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunun yıkım töreninde, İzmit açısından önemli bir gün olduğunu söyledi.

Uzun yıllar misyon ifade eden ama çağın şartlarına ayak uydurmayan ve bir an önce boşaltılması gereken cezaevinin yıkımını gerçekleştireceklerini belirten Işık, söz konusu yapının ülkenin içinde bulunduğu şartlar sebebiyle uzunca süre kullanılmaya devam ettiğini kaydetti.

Işık, 2003'te il başkanı olduğu dönemde cezaevini gezdiğini kaydederek, şunları dile getirdi:

"O ilk gezimdeki intibam bir an önce buranın boşaltılması yönündeydi. Ondan sonra sürekli daha modern, daha çağdaş cezaevini yapıp buranın bir an önce boşaltılması düşüncemizi o dönemin yetkililerine aktarmıştık. Cezaevine talebin artması, tahliye işlemini geciktirdi ve 2007 seçimlerinden önce de milletvekili adayı olarak buranın tahliye edilmesi ve yerine okul yapılması fikrini ortaya atan kişi de benim. Doğrusu o zamanki görüşlerimi aynen koruyorum. O zaman İzmit Lisesi, Gazi Lisesi ve Kız Meslek Lisesinin şehir içinden buraya alınması ve buranın eğitim kompleksi olarak İzmit halkına hizmet vermesini arzu etmiştim.

Şartlar ancak bugün cezaevinin yıkılmasını mümkün kıldı. Bugün inşallah cezaevine ilk balyozu vuracağız ve cezaevinin yıkımı gerçekleşecek. Hemen ardından da İzmit merkezdeki Kız Meslek Lisesi, İzmit Lisesi ve Gazi Lisesi'nin buraya taşınması için bina yapımına başlayacağız."

Arazinin İzmit'e ve Kocaeli'ye "eğitim kampüsü" olarak hizmet vereceğini vurgulayan Işık, "Ümit ve temennim, daha az cezaevi ve daha çok eğitim yuvasıdır. Tabii ki demokrasilerin en temel tartışma alanlarından biri özgürlük-güvenlik dengesidir. Türkiye'nin ve dünyanın geçtiği bu süreçte güvenlikten taviz vermeden, özgürlük alanlarımızı genişleterek, cezaevine giden yolları kapatarak, cezaevine düşme nedenlerini ortadan kaldırarak, daha eğitimli toplum oluşturma noktasındaki gayretimizi sürdüreceğiz. Bu gayret sürdükçe cezaevine ihtiyaç azalacak, eğitim yuvalarına talep daha da artacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Gerçekten de o haliyle Türkiye'nin de itibarına yakışmayan bir cezaeviydi"

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da Kocaeli halkına verdiği sözü tutmaya çalıştığını kaydederek, "Cezaevi yeri bulduk, 2 cezaevi yapıldı. Tam bu cezaevini yıkmak üzereyken hayata dönüş operasyonları oldu ve cezaevlerini bu amaçla kullandılar" ifadesini kullandı.

"Sonra müsteşarlık görevini Cenab-ı Hak ve büyüklerimiz lütfetti" diyen Kasırga, şöyle konuştu:

"O görevi yaparken iki kapalı, bir açık cezaevi yaptık. Amaç yine bu cezaevini taşımaktı fakat cezaevleri bitmeden görevimiz bitti, yine taşıyamadık. Sonra geldiğimiz süreçte arkadaşlar gerekli organizasyonları yaptı ve 20 yıl sonra sanki ben de verdiğim sözü yerine getiriyormuş gibi nostaljik duygu yaşıyorum. Bu cezaevinde gerçekten çok kötü anılarım olmuştu, depremi burada yaşadım. İsyanlar oldu, değişik olaylar yaşadık. Gerçekten de o haliyle Türkiye'nin de itibarına yakışmayan bir cezaeviydi.

Şimdi çok daha modern, insan haysiyetine yakışır, çok daha iyi koşullarda cezaevlerine sahibiz. Bundan dolayı çok mutluyum."

Konuşmaların ardından Işık, iş makinesini kullanarak cezaevinin ilk yıkım işlemini gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title