Haberler

Belediyenin Vergi Borcuna Milletvekillerinden Sert Tepki

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, vergi yüzsüzleri listesinde ilk sırada yer almasına MHP ve CHP Kocaeli Milletvekilleri tepki gösterdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Gelir İdaresi Başkanlığ'nın açıkladığı vergi yüzsüzleri listesinde, 259 milyon 541 bin TL ile belediyeler arasında ilk sırada yer almasına MHP ve CHP Kocaeli Milletvekilleri tepki gösterdi.

MHP'li Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada, "Ayıptır, günahtır, beceriksizliktir, vizyonsuzluktur" derken, CHP'li Mehmet Hilal Kaplan, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu kutluyorum. Vergi yüzsüzleri listesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ilk sırada yer almasını sağlayarak büyük bir başarı kazanmış. En yüzsüz belediye olarak anılmamıza neden olan bu durum, sayın Karaosmanoğlu'nun ne kadar müsrif ve hesapsız harcama yaptığının da bir göstergesidir." diye konuştu.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı vergi yüzsüzleri listesinde, başkanlığını AK Partili İbrahim Karaoamanoğlu'nun yaptığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 259 milyon 541 bin TL vergi borcu ile belediyeler arasında birinci, genel sıralamada ise 11'inci sırada yer aldı. Bu borca muhalefet partisi milletvekilleri tepki gösterdi.

MHP'Lİ TÜRKKAN: AYIPTIR, GÜNAHTIR, BECERİKSİZLİKTİR

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu borcu ile 24'üncü sıradaki Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni bile solladığını görüyoruz. Bu kadar borcu olan Belediyenin, Kocaeli'nin dokusunu, alt yapısını değiştiren ne gibi bir çalışması var bir kaç çoban heykeli ve koyun heykelcikleri dışında söyler misiniz Allah aşkına. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığını anlatmak için 4 kelime yeterli. Kocaeli Büyükşehir'in bu yaptığı nedir biliyor musunuz? Ayıptır, günahtır, beceriksizliktir, vizyonsuzluktur." dedi.

CHP'Lİ KAPLAN: BORCUN HESABINI VERMELİDİR

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da, vergi yüssüzlüğüne tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu kutluyorum. Vergi yüzsüzleri listesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ilk sırada yer almasını sağlayarak büyük bir başarı kazanmış. En yüzsüz belediye olarak anılmamıza neden olan bu durum, sayın Karaosmanoğlu'nun ne kadar müsrif ve hesapsız harcama yaptığının da bir göstergesidir. Bu kadar kaynağı verimsiz kullanmak ve belediyeyi bu kadar borçlu hale getirmek iş bilmezliktir. Bu kadar kaynakla hangi hizmetler yapılmıştır? Bu kadar para nerelere harcanmıştır? Bu ne yazık ki utanılacak bir durumdur. Sayın Karaosmanoğlu bu borcun hesabını vermelidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İbrahim Karaosmanoğlu Mehmet Hilal Kaplan Lütfü Türkkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title