Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Kısa Kısa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemeleri kapsamında Kandıra F Tipi Cezaevi ile lojmanların bulunduğu alana 2 bin 500 adet fidan dikmek için çalışma başlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemeleri kapsamında Kandıra F Tipi Cezaevi ile lojmanların bulunduğu alana 2 bin 500 adet fidan dikmek için çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde mesire alanları, yürüyüş yolları, trekking parkurları, sahil parkları ile vatandaşların nefes alacağı alanlar oluşturulduğu ve 5 milyondan fazla ağaç dikerek çorak alanların yeşillendirildiği bildirildi.

Kandıra F Tipi Cezaevi çevresi ve lojmanların ağaçlandırma çalışmalarını 20 personelle sürdüren ekipler, 2 Bin 500 adet sedir, fıstık çamı ve akasya fidanı dikiyor.

-Çiftçilere modern üretim teknikleri konusunda destek veriliyor-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "bilinçli tarım, verimli ürün" sloganıyla köylerde başlattığı ziraat mühendisliği hizmetiyle, çiftçinin kaliteli verim almasını sağlıyor.

Tarımda verimi artırarak köylerde kalkınma sağlamak için çiftçilere modern üretim teknikleri konusunda destek veren Büyükşehir belediyesi, 244 köyde yapılan çalışmalarla, köylüleri sudan toprağa kadar tarım elemanlarının nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilgilendiriyor.

Belediye bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri, tarımsal üretim teknikerleri kapsamında bugüne kadar 415 tarımsal işletmede (sera, tarla ve bahçe) teknik incelemelerde bulunuldu. Tarımsal üretim yapan çiftçilerin sağlık koşullarına uygun üretim yapması için üretim sahalarında kullanılan suların ölçümü ve toprak analizi yapıldı. Su ve topraktan çıkan sonuçlara göre çiftçilerin uygulayacakları tarım tekniği belirleniyor.

Söz konusu uygulama ile birim alandan maksimum verim almak amaçlanıyor. Üretim sahalarının sulama suyu kalitesi ölçümü (Ec-Ph Metre), sera içi ısı ve nem ölçümü, hastalık, zararlı kontrolü ve mücadele yöntemleri gibi konularda çiftçiye destek veriliyor. Toprak analizi uygulamasının yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında tarla, bahçe ve seralardan 460 toprak numunesi alınarak, sonuçları çiftçilere bildiriliyor.

Toprak işleme, gübreleme zaman ve yöntemleri gerekli besin elementleri konularında bilgilendirme yapılıyor. Çiftçiler özellikle organik gübre kullanmaları yönünde teşvik ediliyor. Toprak analizleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte kurulan Toprak Analiz Laboratuvarı'nda ücretsiz yapılıyor.

-Kocaeli'de arıcılık yerleşik hale gelecek-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, arıcılık yapan vatandaşlara yönelik danışmanlık, koruyucu hekimlik çalışmaları yürütüyor.

Aynı zamanda arıcılık ile Ar-Ge çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Tarım ve Hayvancılık Şefliği, bugüne kadar arıcılık yapan vatandaşlara 417 modern kovan dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü Tarım ve Hayvancılık Şefliği bünyesinde yürütülen çalışmalarla Kocaeli'deki arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Çalışmalarda özellikle arıcılık ile uğraşan vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Ar-Ge çalışmaları ile kovan standartlarının yükseltilmesi ve arıcılığın mevcut problemlerinin giderilmesi için yeni modern uygulamaların tercih edilmesi hedefleniyor.

Yürütülen çalışmalarla bölgeye adapte olabilecek verimli ırkların tespit edilerek, bölgede denenmesi ile ilgili uygulamalar yapılıyor. Üreticileri gezici arıcılık modelinden sabit arıcılığa yönlendirme çalışmaları yürüten belediye yetkilileri, bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Yetkililer sabit arıcılığı desteklemek amacıyla orman bitki örtüsünü çeşitlendirme çalışmalarında ballı polenli bitki türleri ve otsu bitki türleri deneme uygulamaları başlattı. Modern kovanlar, bölgede mevcut arı türleri ve yeni arı ırkları ile karşılaştırma ve benimsetme amacıyla denendiği çalışmalarda termokovan kullanımının önemi vurgulanıyor.

Kovan, antibakteriyel özelliğinden dolayı vario veya bakteriyel hastalıkların üremesini engelliyor. Yağmura ve neme de dayanıklı bir yapısı bulunuyor.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Kemal Kaymak - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Kandıra F Tipi Cezaevi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title