Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İbrahim Karaosmanoğlu Açıklaması

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğini makamında misafir etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğini makamında misafir etti. Başkan Karaosmanoğlu ziyarette "Irkçılık çağımızın vebasıdır" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Bodur ve yönetimiyle bir araya geldi. Ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, "Kültürümüzün her rengini yaşatmak bizlerin ana görevidir. Her kesimin kendi kültürünü yaşatması bizim ecdadımızın bıraktığı en büyük bir emanettir. Irkçılık çağımızın vebasıdır. İnsanlık suçu olarak gördüğüm ırkçılığın, bizim inancımızda da yeri yoktur" dedi.

Ziyarette konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Batı Trakya'da yaşayan kardeşlerimizin, kendi bölgelerinde huzur ve güvende yaşamalarını arzu ediyorum. Avrupa başta olmak üzere dünyanın başka coğrafyalarında vatandaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize yapılan ırkçı saldırgan tutumları da lanetliyorum. Hiçbir insan ırkından, dilinden ve yaşantısından dolayı bu gibi pervasızca saldırılara maruz kalmamalıdır" dedi.

Türkiye'nin güçlü, soydaşlarımıza sahip çıkan politikalar üretmesinin bazı ülkeleri rahatsız ettiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Yaşadıkları bölgelerde güvenli biçimde hayatlarını sürdüren soydaşlarımızın, güçlü Türkiye'nin devam etmesi için dua ediyorlar. Ülkemizin büyümesinden ve güçlenmesinden rahatsız olanlar, soydaşlarımıza ve mazlum halklara sahip çıkmamızdan da huzursuz oluyorlar. Orada yaşayan kardeşlerimizin zayıf duruma düşmemesi için çok çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "TDBB Balkanlar başta olmak üzere etkin biçimde tüm dünyada gücünün yettiği kadar çalışmalarını sürdürüyor. Soydaşlarımızın yaşadığı bölgelerde yerel yönetimlere, gerek eğitim gerekse proje bazlı desteklerimiz sürüyor. Sizler de oralardaki irtibatlarınızı kullanarak, belediyelerin TDBB'ne üye olmalarını sağlayın. Çok şükür ülkemiz artık çok daha güçlü. Eskiden alan eldik, şimdi veren el olduk. Avrupa'ya karşı bel bağlamıyor el açmıyoruz" vurgusunu yaptı.

Haziran ayında yapılacak milletvekilliği seçimlerinin Batı Trakya içinde çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Bu seçim sadece ülkemizi ilgilendiren bir seçim olmaktan çıkmıştır. Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye kavramları çok önemli olmakla birlikte, Balkanlarda, Batı Trakya'da ve mazlum İslam coğrafyasında yaşayan halklarda kendileri için huzur ve geleceğe güvenle bakmanın olacağını bu seçimle olacağını biliyorlar. Soydaşlarımız Türkiye varsa bizde varız diyorlar. Türkiye'nin zayıflaması orada yaşayan kardeşlerimizin de zayıflaması demektir" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Batı Trakya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title