Haberler

Kocaeli Bakan Işık: Ister Pkk, Ister Fetö Ülkenin Bütünlüğüne Asla Zarar Veremeyecekler

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Ülkemizin ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik hiçbir hareketin cezasız kalmadığını belirterek, "İster PKK, ister FETÖ terör örgütü olsun, ister başka terör örgütleri olsun bu ülkenin, bu milletin bölünmez bütünlüğüne asla zarar veremeyecekler" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Ülkemizin ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik hiçbir hareketin cezasız kalmadığını belirterek, "İster PKK, ister FETÖ terör örgütü olsun, ister başka terör örgütleri olsun bu ülkenin, bu milletin bölünmez bütünlüğüne asla zarar veremeyecekler" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde Eynerce Kavşağı'nın açılışı yapıldı. Törende konuşan Bakan Arslan, Eynerce Kavşağı'nın yaklaşık 1 yılda tamamlandığını belirterek, "Kocaeli'ye yaptığımız ulaşım yatırımlarının tutarı sadece 14 yılda 6,5 milyar lirayı buldu. Bunun 3 milyar 100 milyon liralık kısmı zamanında Genel Müdürlüğü'nü yaptığım Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Yaptığımız bu yatırımlar ile Kocaeli'yi dünyaya bağladık. Kocaeli'ye sadece otoban ile değil, devlet yollarını bile bölünmüş hale getirdik" dedi.

Bakan Işık ise Türkiye'nin etrafının adeta bir ateş çemberi olduğunu belirterek, "Suriye'de, Irak'ta ve bölgemizdeki bazı ülkelerde adeta devlet otoritesi kaybolmuş durumda. Türkiye'ye yönelik oluşturduğu tehditlerle Türkiye mücadele ederken, içeride de terörle amansız mücadele ediyor. Türkiye'nin çıkarlarını, bölgenin huzurunu, esenliğini, geleceğini olumsuz etkileyebilecek her noktada Türkiye alarm durumuna geçiyor. Gerektiğinde müdahalesini yapıyor. Türkiye'nin bu gücü var. Bir yandan da Türkiye içeriden terörle amansızca mücadele ediyor. Ülkemizin, milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik hiçbir hareket cezasız kalmıyor ve kalmayacak. İster PKK, ister FETÖ terör örgütü olsun, ister başka terör örgütleri olsun bu ülkenin, bu milletin bölünmez bütünlüğüne asla zarar veremeyecekler. Bunun en güzel örneği Dilovası'dır. Burada Kürt kardeşlerimiz, Türk kardeşlerimiz var. Laz kardeşlerimiz, Çerkez kardeşlerimiz var. Burası tam bir huzur ve kardeşlik şehridir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak bir taraftan terörle amansızca müdahale ederken, diğer taraftan birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek adımları atmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Körfez İlçesi'nde Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nin açılışı yapıldı. Bakan Arslan burada yaptığı konuşmada, İzmit Körfezi'nin daha emniyetli olduğunu açıklayarak, "İzmit Gemi Trafik Hizmetleri kapsama alanı içerisinde 41 liman tesisi, 21 yolcu iskelesi, 5 feribot iskelesi, 172 tersane ve tekne imal çekek yeri, 22 balıkçı barınağı, 3 marina olmak üzere toplam 264 kıyı tesisi artık daha güvenli. Bu bölgede yılda yaklaşık 60 milyon ton yük elleçlenmekte olup, bunun yaklaşık 25 milyon tonu tehlikeli yüktür. Artık İzmit Körfezimiz daha emniyetli. İzmit Körfezi Gemi Trafik Hizmetleri ile gemi trafik hareketleri anlık olarak izlenecek, gemi trafiği bu merkez tarafından düzenlenecek ve etkin bir şekilde yönetilecektir. Artık, denizcilik alanında uluslararası arenada çok önemli bir konumda olduğumuzu gururla söyleyebilirim. 2002 yılında dünyada 17'inci sırada bulunan Türk sahipli deniz ticaret filosunu 2016 yılı itibariyle 14'üncü sıraya yükselttik. 30 ülkenin dünyanın yüzde 80'ini yönettiğini göz önünde bulundurursanız, dünyada 14'üncü sırada olmak bu anlamda büyük öneme sahiptir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title