Haberler

Kocaeli Bakan Albayrak: Tarihte Belki de Ilk Defa 7 Ana Omurga Hattımızın Tamamı Koptu 2

Bakan Albayrak: Tarihte belki de ilk defa 7 ana omurga hattımızın tamamı koptuVIDEO YOKBakan Albayrak: Tarihte belki de ilk defa 7 ana omurga hattımızın tamamı koptuKOCAELİ-SAKARYA, (DHA) - ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak sert bir kış geçtiğini belirterek, "Doğal koşulların...

Bakan Albayrak: Tarihte belki de ilk defa 7 ana omurga hattımızın tamamı koptu

VIDEO YOK

Bakan Albayrak: Tarihte belki de ilk defa 7 ana omurga hattımızın tamamı koptu

KOCAELİ-SAKARYA, (DHA) - ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak sert bir kış geçtiğini belirterek, "Doğal koşulların dışında ne gibi sebeplerin bulunduğu ve gelen ihbarlar noktasında da değerlendirme yaparak soruşturma başlattık. Tarihte belki de ilk defa 7 ana omurga hattımızın tamamı koptu" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli'nin Körfez İlçesi Sevindikli Mahallesi'nde TEİAŞ ekiplerinin sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceledi. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Albayrak doğal koşulların dışındaki ne gibi sebeplerin olduğunun araştırıldığını belirterek, "Bu sene malum sert bir kış geçiyor, bugün Kocaeli'nde bu zor şartlarda çalışma ortamındaki arkadaşlarımızla birlikte yeni yıla girelim dedik. Hepinizin malumu Türkiye olarak çok önemli tarihi günlerden geçiyoruz ve son 14 yılda çok önemli çalışma ve projeleri ortaya koyduk. Perşembe günü Kocaeli- Sakarya ve İstanbul bölgesini de etkileyen yoğun kar yağışı ve fırtına vesilesiyle ortaya çıkmış olan bir nevi doğal afet noktasında iletim hatlarımızda hasar meydana geldi. Son 3 gündür arkadaşlarımız sahada çok yoğun bir şekilde bu süreci en yakın bir şekilde takip ediyorlar. Bu süreç bizim için çok önemli, Türkiye için önemli, sadece İstanbul ve Marmara açısından değil, sanayinin ve endüstrinin bulunduğu bölgeler noktasında da önemi büyük. Çünkü 7 tane ana hattımızı etkileyen afetten bahsediyoruz. Yaklaşık 50 kilometre kuzeyden güneye bir koridor içerisindeki Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'u besleyen 7 tane 380 kilovatlık omurga hattımız 20 kilometre bir genişliğin içerisindeki yaklaşık bin kilometrelik bir alanın tamamı Perşembe günü itibariyle koptu. Doğal koşulların dışında ne gibi sebeplerin bulunduğu ve gelen ihbarlar noktasında da değerlendirme yaparak soruşturma başlattık" dedi.

TARİHTE İLK DEFA 7 ANA OMURGA HATTIMIZIN TAMAMI KOPTU

Albayrak ilk defa 7 ana omurga hatlarının koptuğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Tarihte belki de ilk defa 7 ana omurga hattımızın tamamı koptu. Buna rağmen son yıllarda yaptığımız önemli alt yapı yatırımlarıyla, özellikle Çanakkale deniz altı geçiş kablo alt yapısıyla, Trakya'daki mevcut kapasitemizle birlikte hem Avrupa yakasını, hem de Anadolu yakasını besleyerek muhtemel daha büyük sıkıntı yaşayabilecek alt yapıyı kontrol ederek, bölgemizdeki elektrik sıkıntısı tamamen ortadan kalktı. Son 3 gündür doğal afet neticesinde ortaya çıkan bu hasarı ve arızaları gidermek için fedakarca çalışan dolaylı ekipler de dahil 164 kişilik yakın ekibimiz var. Ortaya koydukları yoğun mesaiden dolayı tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Albayrak enerji alanında çok önemli adımlar attıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"2017 yılında daha fazla çalışmamızın gerektiğini, Türkiye'nin her konuda alt yapı diyoruz, şebeke diyoruz, sistemin güncellenmesi diyoruz, daha yoğun bir mesai ortaya koyacağız. Çünkü biz enerji ihtiyacı noktasında Türkiye'nin dört bir yanına en ufak bir krize sebebiyet vermeyecek bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye'de özellikle ezber bozacak yeni sektörleri, enerji noktasındaki yenilenebilir enerji ve nükleer enerji alanında çok önemli adımlar atıyoruz. Türkiye'nin gündemine daha büyük projeler eklemek için gece gündüz, kar kış demeden çalışıyoruz"

SAKARYA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Bakan Albayrak daha sonra TEİAŞ ekiplerini baklava ikram ederek, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bakan Albayrak daha sonra Sakarya'daki TEİAŞ 5. Bölge Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Bakan Albayrak yaşanan enerji kesintisinin onarılması için yapılan çalışmaları inceledi. TEİAŞ 5. Bölge Müdürü Kemal Göçer ve kurum yetkilileriyle toplantı yapan Bakan Berat Albayrak daha sonra kurumdan ayrıldı. Bakan Bayraktar'a, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Ak Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, eşlik etti.

HABER-KAMERA: Aziz GÜVENER

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berat Albayrak İstanbul Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title