Haberler

Kocaeli Artvin Cerattepe Direnişine Kocaeli'den Destek

Artvin Cerattepe direnişine Kocaeli'den destek Artvin'in Cerattepe bölgesinde açılması kararlaştırılan maden ocaklarına karşı gerçekleştirilen protesto gösterilerine Kocaeli'den de destek geldi.

Artvin Cerattepe direnişine Kocaeli'den destek

Artvin'in Cerattepe bölgesinde açılması kararlaştırılan maden ocaklarına karşı gerçekleştirilen protesto gösterilerine Kocaeli'den de destek geldi. Çok sayıda Artvin kökenli vatandaşın da yaşadığı İzmit'te bugün gerçekleştirilen protesto yürüyüşünde yapılan konuşmalarda, Cerattep'de açılacak maden ocağında bakır değil altın çıkarmanın hedeflendiği ileri sürüldü.

İzmit'te Yürüyüş Yolu üzerinde Belediye İşhanı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, Cerattepe ile ilgili pankartlar da taşıdı. CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Fatma Hürriyet Kaplan, HDP Milletvekili Ali Haydar Konca'nın yanı sıra HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, bazı sendikaların başkan ve yöneticileri ile STK temsilcileri, Artvinliler ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşma yapan Kocaeli Artvin İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği sözcüsü Özge Çavuş, Cengiz Holding'in Cerattepe'dek 20 yıllık maden inadı bulunduğunu, bakır madeni çıkaracaklarını söylemelerine rağmen aslında altında altın madeni yattığını belirterek şöyle devam etti:

"Bu maden işletmeye açılırsa Artvin'in her yeri siyanürle kaplanacak. Cerattepe'nin önemini Artvin'de kalan her yurttaş bilir. Cerattepe Artvin yerleşim bölgesinin başında adeta bir şemsiye, insan ve her canlının varlığını sürdürebilmek için kalp, yaşayabilmek için damardır. Bütün Türkiye halkları Artvin'i güzel doğasıyla yeşil alanlarıyla tanımıştır. Uluslararası tekeller ve yerli iş birlikçileri buradaki zenginliğini yağma ve talan etmek uğruna bütün şiddet ve cebirle kendi toprağını korumak isteyen başta Artvinliler ve yöre halkına fiili saldırıda bulunmaktadır. Bizler buradan ülkesine, doğasına, haklarına sahip çıkan, başta Artvin halkı olmak üzere ülkemizde direnen tüm ülke halkına destek ve selamlarımızı iletiyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup halay çektikten sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title