Haberler

Kocaeli Ak Partili Yöneticinin 'Basit Tadilat' İzniyle Yaptıgı Binaya Mühür

Ak Partili yöneticinin 'basit tadilat' izniyle yaptıgı binaya mühürKocaeli'nin Darıca İlçesi'nde, Belediye Başkanı Ak Partili Şükrü Karabacak, partisinin ilçe yönetim kurulu üyesi olan Sezai Ata'nın, 'basit tadilat' izni alarak çay bahçesinde yaptığı binayı mühürleterek, binanın eski haline getirilmesi için 1 ay süre verdi.

Ak Partili yöneticinin 'basit tadilat' izniyle yaptıgı binaya mühür

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde, Belediye Başkanı Ak Partili Şükrü Karabacak, partisinin ilçe yönetim kurulu üyesi olan Sezai Ata'nın, 'basit tadilat' izni alarak çay bahçesinde yaptığı binayı mühürleterek, binanın eski haline getirilmesi için 1 ay süre verdi. Sezai Ata, mührü sökerek kafenin yapımına devam ederken, tutanak tutularak savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Ak Parti Darıca İlçe Başkanlığı'nın yönetiminde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olan Sezai Ata, Dudayev Parkı'nın yanında bulunan çay bahçesinde yapacağı tadilat için Darıca Belediyesi'nden izin aldı. Darıca Belediyesi ekipleri çay bahçesindeki binanın büyütüldüğü tespit ederek inşaatta yapılan çalışmaları fotoğraflayarak belgeledi.

Darıca Belediyesi bunun üzerine binayı mühürledi. Mühür sökülerek inşaat çalışmalarına devam edilince, Darıca Belediyesi mühür fekki tutanağı tutarak Sezai Ata hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Belediye encümeni, 15 bin 712 lira ceza keserken, binanın ruhsata uygun hale getirilmesi için 16 Eylül tarihine kadar süre verdi. Bina, ruhsattaki haline uygun getirilmemesi durumunda yıkılacak.

Darıca Belediyesi İmar Müdürü Ferhat Gümüştekin yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Darıca Belediyemize 10 Haziran 2016 tarihinde basit tadilat yapmak için yerin sahibi AK Parti Darıca İlçe yöneticisi ve SKM'den sorumlu başkan Sezai Ata izin istedi. Biz e basit tadilatla ilgili imar hükümlerine göre basit tadilat yapılabileceğini, basit tadilatlarda da binanın genel yapısının değiştirmeyecek fakat çevre düzenlemesi, boya ve badana gibi işlemlerinin yapılabileceği şeklinde izin verdik. Sezai Ata mevcut yeri hem bozup büyüterek bir bina teşkil etti. Gelen şikayetler üzerine kaçak yapı elemanlarımız tarafından mühürlendi ve yapı tadil tutanağı tuttular. Bu tutanak tutulduktan sonra encümen kararı ile hem ceza yazıldı, hem de bir ayda eski haline getirilmesi için süre verildi. Bu süre 16 Eylül 2016 tarihinde doluyor. Bu tarihe kadar eğer eski haline getirilmez ise yıkım kararı çıkacak. Ayrıca bu yapıyla ilgili Kocaeli Büyükşehir de geldi. Bunun nasıl yapıldığı hakkında bizden bilgi istedi. Biz de gerekli bilgileri hem Kocaeli Büyükşehir'e, hem de diğer birimlere bildirdik."

Ferhat Gümüştekin mührün kırılarak inşaat çalışmasının hala devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Burası daha önce çay bahçesiydi. 145 metrekarelik kapalı alanı olan bir yerdi. Şu an 260 metrekareden daha büyük bir büyütme yaptılar. Biz de buna istinaden tutanak tuttuk. Mühür kırılarak inşaata devam edildiği görüldü. Buna istinaden de mühür fekki tutanağı tutuldu ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Mühür fekki işleminin ardından binanın durumu sonuçlanana kadar herhangi bir işlem yapılmaması gerekli. Fakat mühür kırılarak inşaata halen devam ediliyor. Şu anda suç işleniyor. Biz de zaten bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bina şu anda tamiratta değil, inşaat aşamasında."

Sezai Ata ise yaptığı açıklamada, "Yapmış olduğum işyerinin ruhsatı var. Kaçak ve ruhsatsız değil" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Darıca Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title