Haberler

Kocaali, EMITT 2013'e Damgası Durdu

Güncelleme:

Kocaali, vatandaşlara ikram ettiği "hakiki kestane balı ve meşhur kavrulmuş ve çikolatalı fındığıyla", EMITT 2013'ün ilgi odağı oldu.

TÜYAP Fuar alanında gerçekleşen "17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Sakarya Valiliği'nin içerisinde stand açan "Turizm'in Parlayan Yıldızı" Kocaali ; protokol ve vatandaşlara ikram ettiği "hakiki kestane balı ve meşhur kavrulmuş ve çikolatalı fındığıyla", EMİTT 2013'ün ilgi adeta oldu.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında 24-27 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleşen "17. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2013'e 8. Holl'de Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği'ne (BAKAB) işbirliğinde katılan Sakarya Valiliği'nin içerisinde stand açan "Turizm'in Parlayan Yıldızı" Kocaali Belediyesi; protokol ve vatandaşlara ikram ettiği "hakiki kestane balı ve meşhur kavrulmuş ve çikolatalı fındığıyla", EMİTT 2013'ün adeta ilgi odağı oldu. Her gelen ziyaretçinin büyük ilgisine çeken Kocaali; özellikle fuarın ilk günü ve hafta sonu valiler, belediye başkanları, yerel yöneticiler, turizm şirketlerinin ve medya temsilcilerinin en fazla ilgi gösterdiği stantlar arasında yer aldı.

8. Holl'ün en yoğun standı

8. Holl'de Kocaali Turizm Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Şerif Sarı, Kocaali Ziraat Odası Başkanı Tamer Tunca, Kocaali Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Süleyman Memişoğlu ve Antik Maden Deresi Turistik Tesisleri sahibi ve Metzel İnşaat Dış Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sapan ve Soner Kazancı'nın görevli olduğu Kocaali standında; "Hakiki Kestane Balı, Sakarya Fındık Entegre A.Ş. tarafından üretilen kavrulmuş ve çikolatalı fındık çeşitleri, Plajı, Kumu, kumsalı, Antik Maden Deresi"ni tanıtarak, ziyaretçilerine çanta içerisinde tanıtıcı kitap, broşürler, fındık, harita, not defteri ve kalem dağıtılarak, her kesimin büyük dikkatini çekti. Fuarın ikinci günü ortak alanda düzenlenen yöresel kahvaltı programında da en dikkat çeken ürünlerinden biri olan Kocaali'nin Tescilli Kocaali Kestane Balı tüm ziyaretçilere ikram edildi. Kahvaltı programında Kocaali tarafından dağıtılan Kestane Balı'nın tescillenerek Sakarya'ya değer katan ürünler arasına girdiği vurgulandı.

Kocaali cazibe merkezi haline geliyor

Kocaali standı ziyaretinde konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük; İlçenin turizm yönü ile sürekli gelişmekte olduğunu vurgulayarak; "Kocaali'miz denizi, kumu, güneşi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel değerleri ile sürekli kendini yeniliyor, cazibe merkezi haline geliyor. Bu durum standımıza en iyi şekli ile yansıtılmış. Antik Maden Deresi Turistik Tesisleri'nin ilçenin tanıtımında büyük payı var, aynı zamanda işlenmiş fındık ürünleri ve Kocaalili arıcıların ürettiği Kestane Balının ilçenin tanıtımına büyük katkısı olacak. Ve bu değerler standımızda en güzel hali ile işlenmiş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar'da "3 yıldır katıldığımız Dünya'nın en büyük 5. fuarı olan EMİİT'te bulunmamızın ilçemiz turizmine pozitif etkisini görüyoruz ve ilçe turizmin gelişiminde gösterdiğimiz gayreti daha da hızlandırarak, ilçemizi ziyaret eden misafirlerimizi eksiksiz bir şekilde ağırlamaya çalışıyoruz" dedi

Ünlü isimler Kocaali standında

Kocaali Standını ziyaret eden ünlü isimler arasında; Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve eşi Emine Hayriye Büyük, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Yalova Valisi Esengül Civelek, Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş, Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Basri Burak Ak, Kocaali Muhtarlar Derneği Başkanı Mithat Sarı, MHP Kocaali İlçe Başkanı Kemal Din, Saadet Partisi Kocaali İlçe Başkanı Abdulmünip Ceylan, İl Genel Meclis Üyeleri Şaban Kanbur ve Abidin Depe, Kocaali Esnaf Odası Başkanı Ali Yılmaz, Kocaali Şoförler Odası Başkanı Süleyman Albayrak, Kocaali Turizm Kültür Derneği Başkanı Hasan Çolak, Belediye Meclis Üyeleri Nurettin Serdaoğlu, Mustafa Güllü, Recep Elik, Sakarya İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Müdür Yardımcısı Şenay Albaş, Şube Müdürü Nursel Eroğlu, AFA Kültür Merkezi Sorumlusu Volkan Nurcalı, köy ve mahalle muhtarları, Mavi Karadeniz yapım ekibi ve Karadenizli Sanatçı Kara Davut, MARKA Basın Yayın ekibi ve Beyaz TV yapım ekibi ziyaret etti. Televizyonlar, programlarında kullanmak için, Kocaali standında oluşturulan, kumsalı anlatan görselin çekimini de gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Doğu Akdeniz İstanbul Sakarya Kocaali Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title