Haberler

Koca Yusuf'un Evi Müzeye Çevrildi

"Cihan pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un Bulgaristan'da bulunan evi, yeniden inşa edilip müzeye dönüştürüldü.

Koca Yusuf'un, Şumnu kentine bağlı Karalar köyünde bulunan doğup büyüdüğü ev, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yeniden inşa edilirken, müzeye çevrilen alanın açılışı yapıldı.

İnşası ve düzenlemeleri için 450 bin avro harcama yapıldığı belirtilen müzenin açılışında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de hazır bulunurken, etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Sözlü, Koca Yusuf'un evinin yeniden yapımı ve müzeye dönüştürülmesini Türk milleti adına gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Balkanlar'da Türkler zaten var ama bu varlığın yeni nesillerin hafızasına kazınması için Koca Yusuf gibi sembol isimler çok değerli. Balkan Türkleri, tarihimize çok güçlü kişilikler kazandırmıştır. Koca Yusuf da bunlardan biridir" ifadelerini kullandı.

Müzenin açılışının ardından, Kocayusuf Yağlı Güreşleri de düzenlendi.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Sözlü Bulgaristan Karalar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title