Haberler

Koca Seyit'in Torunları Çanakkale Türküsü'nü Seslendirdiler

Balıkesir'in Edremit ve Havran ilçelerinde yaşayan Anadolu Lisesi öğrencileri torunları olarak gördükleri Koca Seyit ve Çanakkale Kahramanları için Seyit Onbaşı'nın memleketinde Çanakkale Türküsünü seslendirdiler. Türkü özellikle sosyal medyada büyük beğeni aldı.

Yaklaşık bir aylık bir çalışma yapan Edremit Anadolu Lisesinin öğrencileri yaşadıkları bölgenin insanı Çanakkale Kahramanı Koca Seyit ve şehitleri anmak için bir araya geldiler. Öğrenci ve öğretmenlerde oluşan grup Çanakkale Türküsü'nü Koca Seyit'in mezarının da bulunduğu Havran ve Edremit'te çektiler.

Çekimlerde yer alan öğrenci Mehmet Ali Çoban "Gerçekten böyle bir çalışma içinde yer aldığım için çok gurur duydum. Çok mutlu oldum. Hepimiz çok iyi hazırlandık. Kendim ve okulum adına böyle bir etkinlik yaptığımız için gurur duyuyorum."dedi.

Kendilerinin Koca Seyit'in torunları oldukları ifade eden öğrenci Büşra Çetinkaya "Öncelikle çok mutlu oldu ve gurur duydum. Çok güzel bir iş yaptık. Şehitlerimizin duygularını, nasıl savaştığını, neler hissettiğini daha iyi kavradık. Gerçekten çok gurur verici idi" diye konuştu.

Projenin yöneticilerinden Müzik Öğretmeni Mustafa Çakmak "Çanakkale Savaşlarını anlatan, gerçekten en önemli türkülerden birtanesi olduğunu düşündüğümüz Kastamonu yöresine ait bir türküyü seslendirdik. Öğrencilerimiz ile beraber yaşadığımız bölge itibariyle Çanakkale Kahramanı Havranlı Koca Seyit'in memleketinde yaşıyoruz. Böyle bir çalışma yapmayı çok uygun gördük öğrencilerimizle. Aslında beraber aldığımız bir karar. Öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımız canla başla çalışarak güzel bir proje ortaya çıkardılar"şeklinde konuştu

Proje kapsamında kendisi de türküye eşlik eden Edremit Anadolu Lisesi Müdürü Özgür Yenigökçe "Bizde farklı bir etkinlik yapmak adına öğretmen ve öğrenciler ile beraber Çanakkale Türküsü'nü hep beraber söyleyip Edremit'in ve Havran'ın tarihi mekanlarında çekelim istedik. Böylelikle öğrencilerimize tarih bilincini kazandırmak istedik. Hem de farklı bir etkinlik yapmayı planladık. Bu amaçla bu projeyi gerçekleştirdik."dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Balıkesir Edremit Havran Politika Güncel Haberler

title