Haberler

Koca Dehşetini Yaşayan Kadın Mahkeme Kararını Beğenmedi

Güncelleme:

Uşak'ta boşanmak istediği kocasının bıçaklı saldırısı sonucu babasıyla birlikte yaralanan 34 yaşındaki Y.A., savcının iki kez ömürboyu hapis istemesine rağmen mahkemeden 11.5 yıl hapis cezası çıkması üzerine şaşırdı. İki çocuğunun gözü önünde uğradıkları şiddetin psikolojisini bozduğunu ve korku içinde yaşadığını söyleyen Y.A., kararı temyiz etti.

İKİ ÇOCUĞUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE SALDIRDI

Uşak'ta 13 yıllık eşi İ.A. tarafından aile içi şiddete maruz kalan ev kadını Y.A., 21 ay önce babasının evine giderek kocasından ayrı yaşamaya başladı. 21 Ekim 2014'te, eşi Y.A. ile barışmak için kayınpederi 66 yaşındaki Z.Ç.'nin evine giden İ.A., teklifine olumsuz cevap alınca iddiaya göre yanında taşıdığı sustalı bıçakla eşi Y.A.'ya iki çocuğunun gözleri önünde saldırdı. İ.A. genç kadını yedi yerinden, araya giren kayınpederi Z.Ç.'yi ise iki yerinden bıçaklayarak kaçtı. Olaydan birkaç gün sonra polis tarafından yakalanan İ.A., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

SAVCI 2 KEZ ÖMÜRBOYU İSTEDİ

Olayla ilgili iddianame hazırlayan savcı, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak ağır yaralayan İ.A. için adam öldürmeye teşebbüs suçundan iki kez ömürboyu hapis cezası talebinde bulundu. Uşak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1.5 yıl süren yargılama sonunda ahkeme heyeti İ.A.'yı bıçakla yaralama suçundan toplam 11.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

'HALEN ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM'

Mahkeme kararı sonrası üzüntü yaşayan Y.A., eşinin madde bağımlısı olduğunu ve evlilik boyunca şiddete maruz kaldığını söyledi. Evliliğe iki çocuğunun hatırına dayandığını belirten Y.A., verilen cezanın yetersiz olduğunu savunarak şöyle dedi:

"Uğradığım saldırı sonucu ölmüş olsaydım iki yıldır bu dünyada olmayacaktım. Aldığım bıçak darbelerinden dolayı halen sağlık problemlerim devam ediyor. Güçlükle ayakta duruyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı diye düşünüyorum. Cezaevinde bulunan İ.A.'dan halen ölüm tehditleri alıyorum."

Psikolojik olarak çok kötü durumda olduğunu belirten Y.A., halen saldırıya uğradığı evde yaşamını sürdürdüğü için olayın üzerinden 21 ay geçmesine rağmen geceleri uyuyamadığını dile getirdi.

AVUKAT: 'ADALETE GÜVENİM SARSILDI'

Y.A.'nın Avukatı Ahmet Torun da mahkemenin verdiği cezanın yetersiz olduğunu savunarak, adalete olan güveninin sarsıldığını söyledi. Torun şöyle konuştu:

"Savcı mütalaasında, 'hayati tehlikeye maruz kalacak şekilde suçun işlendiğini ve her iki şahsı da öldürmeye teşebbüs ettiğini' belirterek, sanığın iki defa müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanık da 'Ben pişmanım, eşimi seviyordum. Bir anlık öfkeyle oldu. Ben böyle bir niyetle değil, barışma amacıyla evine gitmiştim' ifadelerinde bulundu. Mahkeme heyeti de sanığa iyi halde indirimler yaparak, iki kişiyi yaralamaktan toplam 11.5 yıl hapis cezası verdi. Sanık bu cezanın 1.5 yılını zaten cezaevinde geçirdi. Kalan 5 yıl hapis cezasını tamamlayınca da şartlı tahliye ile salıverilerek sivil hayata dönecek. Toplumda sıkça rastlanan bu olayda, müvekkilimin mağduriyeti ortadadır, Yargıtay'ın bu konuda gerekli olan doğru kararı vereceğine inanıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Torun Uşak 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ciko:

koca delısı evlenmeseydın

5
8
yanıtYanıtla
vatandaş:

şiddete maruz kalmış . bu , hanım kocasını öldürmüş olsaydı, ceza almaz, tıpkı, çilem katili gibi, 50 bin para ödeyip, serbest kalabilirdi. bir cana kıyan, kocasını öldüren katil, kefaletle serbest kalıyor, ceza almıyor!

9
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title