Haberler

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Sonbaharda Hizmete Girecek

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç, Topkapı da inşaatı tamamlanan Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sonbaharda hizmete açılacağını açıkladı.

Kuruluşunun 20. yılını kutlayan Koç Üniversitesi'nde, lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 1.342 öğrenci diplomasını aldı. Koç Üniversitesi 2013-2014 yılı Mezuniyet Töreni Rumelifeneri Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Mezuniyet Töreni'nde konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç, üniversitenin 20 yılda dünyanın en iyi 300 üniversitesi arasına girdiğini, 50 yaşın altındaki üniversiteler arasında ise ilk 50'de bulunduğunu söyledi. Öğrencilerin, değişken ekonomik ve politik rüzgarlara maruz kalan iç ve dış dinamikleri etkileyici bir dünyada iş hayatına atıldığını hatırlatan Rahmi M. Koç, onlardan öncelikle gelecekte ne yapmak istediklerine karar vermelerini istedi. Törene katılan Bloomberg'in kurucusu, New York eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg'e işletme alanında Koç Üniversitesi Şeref Doktorası verildi. Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç, konuşmasında sonbaharda hizmete açılacak olan Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden de bahsetti. Şimdi iç mekanları tamamlanıyor. 220 milyon dolarlık bu yatırım, projemizin ilk safhası. Hastanemiz, 250 yataklı ve 10 ameliyathaneli olup, en modern cihazlarla donatılıyor. Tıp öğrencilerimiz eğitimlerinin son üç yıllarını ve stajlarını bu kampüste yapacak. Tıp Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarımız da Sağlık Bilimleri Enstitümüzde başladı.

Topkapı kampüsümüz, inşa edildiği bölgeye de önemli bir dinamizm getirecek. Projemizin ikinci faslı, onkoloji kliniği, hemşirelik okulu ve öğrenci yurtları olacak. Üçüncü kademede de İstanbul'un yegane tam teşekküllü çocuk hastanesini kurmuş olacağız. 2016'da ilk doktorlarımızı mezun ettiğimizde duyacağımız haz ve bize getireceği kıvanç, parayla pulla ölçülmez. Para ile pul deyince, şunun da altını çizmek isterim. Öğrencilerimizin yüzde 73'ü çeşitli oranlarda burs alıyor. Bütün bunları elde edebilmek için Vehbi Koç Vakfı her geçen yıl daha fazla katkıda bulunmak durumunda kalıyor."

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Michael Bloomberg Koç Üniversitesi Rumelifeneri Rahmi Koç Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title