Haberler

Koç Holding, Bir Şirket Daha Satıyor

Güncelleme:

Tat Gıda ve Koç şirketleri Harranova Besi'de yüzde 90 hisseyi ABD merkezli Morningstar'a satacak.

Tat Gıda, Harranova Besi ve Tarım Ürünleri'nde sahip olduğu yüzde 58,15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine satışı için hisse devir sözleşmesi imzaladığını, diğer hissedarlar Koç Holding ve Koç Topluluğu şirketlerinin de Harranova'daki hisselerini Morningstar'a devredeceğini duyurdu.

YÜZDE 10 HİSSEDARDI

Morningstar, mevcut durumda Harronova'da yüzde 10 hissedar konumunda bulunuyor.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) şu açıklama yapıldı:

"Şirketimizin 23 Haziran 2014 tarihli yönetim kurulu kararı çerçevesinde, bağlı ortaklığımız Harranova Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş.'nde ("Harranova") sahip olduğumuz yüzde 58,15 oranındaki hisselerin tamamının, halihazırda Harranova sermayesinde yüzde 10 paya sahip, merkezi Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Eyaleti'nde bulunan The Morning Star Company'e ("Morningstar") satışı konusunda bir hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşmede yer alan önemli hususlar aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır:

Harranova'da yüzde 16,47 oranında pay sahibi olan Koç Holding A.Ş. ile yüzde 15,38 oranında pay sahibi olan diğer Koç Topluluğu şirketleri de sözleşmeye taraf olup, aynı koşullarda hisselerini devredeceklerdir.

REKABET KURULU KARARI BEKLENİYOR

Hisse devri, Rekabet Kurulu'nun onayını ve Harranova'da yapılacak sermaye azaltımını takiben gerçekleştirilecektir.

"Harranova" markası Tat Gıda adına tescil edilecektir.

SATIŞ TUTARI

Satışa konu toplam yüzde 90 oranındaki Harranova hissesinin baz fiyatı 6.280.000 TL olup, kapanıştan en az 3 iş günü önce hesaplanacak mevcut nakit ve nakit benzerleri ile kamu alacakları dikkate alınarak yapılacak düzeltmeye tabi tutulacaktır. Düzeltilen fiyat üzerinden hesaplanacak satış bedeli kapanışta peşin olarak tahsil edilecektir.

Yukarıda açıklanan önkoşullar sonrasında hisse senetlerinin devri gerçekleştirilecek olup, Harranova yönetim kurulu tarafından, sermayesinin 32.000.000,-TL'lık kısmı nakit, 60.000.000,-TL'lık kısmı Geçmiş Yıllar Zararlarına mahsup edilmek suretiyle 92.000.000.- TL azaltılarak 115.000.000.- TL'den 23.000.000.- TL'ye indirilmesine ilişkin esas sözleşme değişikliğinin görüşülmesi için 11 Temmuz 2014 tarihinde genel kurul toplantısı yapılmasına karar verilmiştir."

GEÇEN HAFTA DA MARET'İ SATTI

Koç Grubu'na ait olan Tat Gıda, Maret markasını tüm haklarıyla beraber 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda'ya satmaya karar vermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Koç Holding Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (5)

ahmet:

koçun ekonomik krizden dolayı sattığını düşünmüyorum başbakanla arayı düzeltti yine amaç yabancılara satmak her zaman yaptıkları şey satın bu ülkeyi yabancılara cahil millet ne yaparsanız arkanızda nasılsa.

7
9
yanıtYanıtla
DÜŞÜNÜYORUMseriklimustafa@hotmail.com:

SADECE KOÇMU SATTI YABANCILARA ÖZELLEŞTİRMELERDE EN ÇOK YABANCILAR SATIN ALDI... 2 YIL ÖNCE CHP ABD YE GİTTİ NE KADAR AMPÜLCÜ VARSA BUNU POLİTİKA MALZEMESİ YAPTI YA 12 YIL ÖNCE ABD YE GİDEN KİMDİ '''''' RTE '''''' AYNI ONLAR GİBİ KONUŞUYORSUN SENDE... BANA HELAL MÜBAH SANA HARAM YASAK...

yanıt0
yanıt0
samsunlu:

yerli firmamı kaldı sanıyorsunuz.

5
1
yanıtYanıtla
YERLİ:

YILLAR ÖNCE DUĞMUŞTUM KOÇ TOPLULUĞUNUN YABANCILAR ADINA ALIM YAPTIĞINI ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUM GERCEK MİDİ ACABA DİYE

3
3
yanıtYanıtla
Ekrem:

Yorumlarınız yaparken birazcık mantıklı düşünün. Belkide KOÇ başlangıç itibariyle Amerikalı Şirket adına bu işi yapmış olup,şimdi malı asıl sahibine devrediyordur.Amerika lı ğlması.Yahudi olmayacağına engel değildir. bilmeniz gerekir.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title