Haberler

Koç Holding, 2014'te Tarihinin En Büyük Organik Yatırım Dönemini Tamamladı"

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, 2014 yılında Koç Topluluğu tarihinin en büyük organik yatırım dönemini tamamladıklarını belirterek, 2015'in yeni yatırımlarının meyvelerini alacakları bir yıl olacağını ifade etti.

Turgay Durak, Koç Holding'in 2014 yılı finansal sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, 2014 yılını hem yurt içinde hem yurt dışında gerçekleşen zorluklara karşın başarılı sonuçlarla kapattıklarını, toplam konsolide satış gelirlerinin 68,6 milyar lira, ana ortaklığa ait net dönem karının ise 2,7 milyar lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Tüm dünyada ve Türkiye'de ekonomik ve siyasi dalgalanmalara sahne olan 2014 yılında Koç Topluluğu tarihinin en büyük organik yatırım dönemini tamamladıklarını aktaran Durak, "Topluluğumuz açısından 2014 yılının önemi, tarihimizin en büyük yatırım dönemi olmasıydı. Her zaman olduğu gibi işimize odaklandık. Uzun vadeli düşündük, ülkemiz için çok çalışarak yatırımlarımızı planladığımız zamanlarda ve bütçelerle tamamladık. Bu yıl da Ar-Ge yatırımları ve patent geliştirme konusundaki liderliğimizi koruduk. 2014'te toplam kombine 7,6 milyar lira tutarında rekor bir yatırıma imza attık. Son 3 yılda gerçekleştirdiğimiz toplam yatırım ise 19 milyar liraya ulaştı" bilgisini verdi.

Koç Topluluğu olarak Türkiye'nin uzun vadeli büyüme potansiyeline olan inançlarıyla ülkeye en yüksek katkıyı sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını anlatan Durak, şunları kaydetti:

"Ülkemiz ve Topluluğumuz için yarattığımız katma değer ve başarılı sonuçlar, 85 bini aşkın çalışanımız ve yöneticilerimiz, birlikte çalışarak milyonlarca tüketicinin hayatına dokunduğumuz 10 bini aşkın bayimiz, güçlü yan sanayi şirketlerimiz ve çalışanlarımızı temsil eden sendikalarla oluşturduğumuz sinerji, büyük bir aile olduğumuzun en önemli göstergesi. Bu başarıya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. 2015 yılı yeni yatırımlarımızın meyvelerini alacağımız bir yıl olacak. Yeni yatırım projeleri geliştirmekten de geri durmayacağız. Özellikle yurt dışında büyüme hedefine yönelik çalışmalara, yeni ürün, marka, Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarına topyekun devam edeceğiz."

Koç Topluluğu'nun 2014 yatırımları

Turgay Durak, Koç Topluluğu'nun 2014'te gerçekleştirdiği yatırımlara ilişkin şu bilgileri verdi:

"2014'te enerji sektöründe liderliğimizi sürdürürken, Türk özel sektörünün tek kalemde gerçekleştirdiği en yüksek sanayi yatırımı olan 3 milyar dolarlık Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nin açılışını gerçekleştirdik. Bu yatırımla ülkemizin enerji ithalatını da yıllık net 1 milyar dolar azaltmayı hedefliyoruz. Enerji ve akaryakıt sektörlerinde ilk ve tek olan Tüpraş Ar-Ge Merkezi kampüsü de 2014 yılı başında faaliyete geçti. Opet, sektöründe pazar payını en çok artıran şirket olarak bu yıl da ikinciliğini korudu. Aygaz Grubu, Aygaz-Mogaz-Lipet markalarıyla sektörde açık ara liderliğini sürdürdü. Demir Export, iş güvenliği standartlarının en üst seviyelerde tutulduğu 'tam mekanize' Soma Eynez yeraltı kömür madeni yatırımlarını 2015'te üretime geçecek şekilde tamamladı. AES'in AES Entek'te sahip olduğu hisselerin Koç Holding ve Aygaz tarafından satın alınması yönünde karar verildi. AES Entek işlemi tamamlandı."

Durak, Türk otomotiv sektörünün kuruluşundaki öncü rollerini, Türkiye'yi küresel ölçekte güçlü bir şekilde temsil ederek devam ettirdiklerini belirterek, "Ford Otosan'ın geliştirdiği yeni Courier'in üretimi için Gölcük'teki ikinci fabrikamızın açılışını gerçekleştirdik. Böylece toplam kapasite 415 bin araca çıktı. Ayrıca Kocaeli fabrikasında üretilmekte olan Transit'lerin yeni modelleri devreye girdi. Böylece şirketimiz 1,4 milyar dolarlık yeni model ve fabrika yatırımlarını tamamlamış oldu. Türk otomotiv endüstrisinin en büyük Ar-Ge merkezi Ford Otosan bünyesinde devreye girdi" ifadelerini kullandı.

Tofaş'ın Kuzey Amerika ve Kanada'ya Doblo ihracatına başladığını anımsatan Durak, 2015'in ikinci yarısında üretimine başlanacak yeni B Sedan otomobil projesi için yatırımın devam ettiğini dile getirdi.

Turgay Durak, 2016'da devreye alınacak biri hatchback diğeri station wagon C segmentindeki iki yeni binek otomobil projesine daha imza atıldığını anımsatarak, bu araçlarla birlikte Tofaş'ın toplam yatırım tutarının 1,4 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Otokoç Otomotiv'in 30 bine ulaşan araç parkıyla Asya, Avrupa ve Afrika Bölgesi'nde ikinci büyük Avis lisansiyesi konumunda bulunduğuna ve 2014'te Kazakistan faaliyetlerine başladığına değinen Durak, Otokoç'un günlük araç kiralama işinde Avis markasıyla birinci, Budget markasıyla ikinci sırada yer aldığını aktardı.

Otokar'ın Altay ana muharebe tankı projesinde de takvime uygun olarak testlerin devam ettiğini ve son iki prototipin imalatlarının tamamlandığını anlatan Durak, şöyle devam etti:

"RMK Marine, dört sahil güvenlik gemisi projesini başarıyla tamamladı. 60. yılını kutlayan TürkTraktör Adapazarı Erenler'de açılan yeni fabrikasıyla Avrupa'nın en büyük traktör tesislerinden biri oldu. TürkTraktör yurt içi piyasada yaklaşık yüzde 50 pazar payına sahip olmanın yanı sıra ihracat faaliyeti yürüttüğü 130'u aşkın ülkeyle uluslararası bir oyuncu konumunda. Romanya'da Arctic, Güney Afrika'da Defy markalarıyla açık ara pazar lideri olan Arçelik, global markası Beko ile Avrupa'nın ikinci büyük markası, İngiltere'de beyaz eşya pazarının lider markası, Polonya ve Fransa'da solo beyaz eşya pazarının birincisi, Almanya'da son 5 yılda pazar payını iki katından fazla artırarak pazarın en hızlı büyüyen markası olma başarısıyla gururlandırıyor. Arçelik'in Tayland'da 100 milyon dolarlık yatırımla yapacağı buzdolabı fabrikasının inşaatına da 2015'in Ocak ayında başlandı.

70. yılını kutlayan Yapı Kredi Bankası şube sayısını 1.000'in üzerine, ATM sayısını ise 3 bin 600'e çıkardı. Bankamız bu yıl da kredi kartı alanındaki 24 yıllık liderliğini pekiştirdi. Pazarının açık ara lideri Koçtaş, dört yeni mağaza açarak toplam mağaza sayısını 43'e yükseltti. Tat Gıda, 'Odaklı Büyüme Stratejisi' çerçevesinde Harranova Tarım ve Maret operasyonlarından çekildi. Süt ürünleri portföyünü, Ege'nin peynir konusunda uzmanlaşmış işletmesi Moova'nın tesisini satın alarak güçlendirdi. Setur Marinaları, Kalamış ve Fenerbahçe marinalarının işletme haklarını 30 seneliğine kazandı. Ayrıca Marintürk Grubu'ndan biri İstanbul'da, ikisi Göcek'te olmak üzere üç marinanın satın alınmasına ilişkin sözleşme imzalandı; Rekabet Kurumu'nun kararını bekliyoruz. Divan Grubu altı yeni projeye imza attı ve toplam otel sayısını 18'e yükseltti."

"Toplumsal fayda yaratmada da öncü rolümüzü koruyoruz"

Turgay Durak, Koç Topluluğu'nun sadece ekonomik alanda değil, toplumsal fayda yaratmada da öncü rolünü koruduğuna dikkati çekti. 2014'te 45. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Vehbi Koç Vakfı'nın Türkiye'de birçok saygın vakfın kurulmasına örnek teşkil ettiğini belirten Durak, şunları kaydetti:

"45 yıldır bursiyerlerimizden, mezunlarımızdan, hastanelerimizde şifa bulan hastalarımızdan, müzelerimizin ziyaretçilerinden duyduğumuz güzel cümleler, yeni büyük projelere imza atmamız için bize güç vermektedir. Bu çerçevede, eğitim, uygulama ve araştırma odaklı kurulan Koç Üniversitesi Hastanesi'nde öğrencilerimizin en yüksek uluslararası standartlarda tıp eğitimi almaları, araştırma laboratuvarında kendilerini geliştirmeleri ve üniversitemizi bilimsel yönden daha da ileri götürmeleri hedefleniyor. Yeni projelerimizin bir diğeri olan Çağdaş Sanat Müzesi'nin ön hazırlıkları da tamamlandı. 2014'te 20. yıllarını kutladığımız Rahmi M. Koç Müzesi ve Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi diğer gurur kaynaklarımızdır."

Koç Holding'in kurumsal sosyal sorumluluk projelerini de uzun vadeli, stratejik bakış açısıyla yürüttüğünü vurgulayan Durak, çalışanların ve bayilerin desteğinin projeler için çok önemli olduğunu belirtti.

"Meslek Lisesi Memleket Meselesi" ve "Ülkem İçin" projelerinin Türkiye için kalıcı çözümler yaratmasını memnuniyetle izlediklerini dile getiren Durak, Koç Holding'in Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (BM Kadın Birimi-UN Women) ile gerçekleştirdiği iş birliği anlaşmasına da değindi.

Turgay Durak, "Kadınların güçlenmesiyle tüm toplumun kazançlı çıkacağına dair ortak inancımızla, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile yapacağımız çalışmaların önemli bir katma değer yaratacağına inanıyorum" görüşünü ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Turgay Durak Koç Holding Fenerbahçe Vehbi Koç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title