Haberler

Koç, Geleceğin Girişimcilerini Destekleyecek

Güncelleme:

Etkinlik kapsamında girişimciler, Kuluçka Merkezi Üst Kurulu ve Melek ve Risk Yatırımcılarıyla bir araya gelerek projeleriyle ilgili sunumlar yaptı.

Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi, 1. Executive Demo Günü kapsamında, girişimci öğrencilerle melek ve risk yatırımcıları bir araya getirdi. 17 Temmuz'da Koç Holding'in ev sahipliğinde, gerçekleştirilen etkinlikte, dokuzu Koç Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu 10 proje grubu, melek ve risk yatırımcılarıyla Proje Merkezi Üst Kurulu'na geliştirdikleri uygulamalarla ilgili sunum yaptı.

Yatırımcılarının değerlendirme süreci sonunda, yatırım alacak girişimlerin daha güçlü bir şekilde ticari hayata devam etmesi amaçlanıyor.

Etkinlik çerçevesinde, görme engelliler için geliştirdikleri mobil uygulamadan, ev kadınlarına aşçı olma fırsatı veren uygulamaya kadar çeşitli projelerle sunum yapan öğrenci gruplarının diğer iş planları şu başlıklardan oluştu:

"Tanışalım, lokasyon bazlı sosyalleşme ve tanışma uygulaması çevredeki kişilerin interaktif tanışmasına imkân tanıyor. Mystext, anonim mesajlaşma uygulaması profil vermeden konuşma ve akabinde tanışmayı sağlıyor. Quickup, sadece belli konularda duyguları yaymaya yarayan Twitter tarzı bir sosyal ağ uygulaması ilerleyen penetrasyonlarda bölgelerin olaylara karşı mutluluk oranlarını ölçmeyi tasarlıyor. Lucid, yeni nesil görüntü algılamalı açık ve kapalı hava reklam platformu yaşa ve cinsiyete göre hedef reklam vermeyi tasarlıyor. İşbitirici, online klinik psikologlar için pazar yeri oluşturmayı ve internet üzerinden görüntülü servis vermeyi tasarlıyor. Giydir, giysiler için Shazam teknolojisi ile kıyafetlerin resimlerini çekerek hangi marka olduğunu anlamaya ve akabinde satışını yapmayı planlıyor. Öğrenci Sarrafı, dershane sistemini internet ortamına taşıyarak daha interaktif öğrenme ve sınavlara hazırlık imkânı tanıyor. YiyosaGel, mobil oyunlaştırma teknolojileri ile arkadaşlar arası iddia platformu vermeyi tasarlıyor. Aşçımtr, ev hanımlarını aşçı yaparak atıl kapasiteyi devreye sokmayı ve herkese ev yemeği yedirmeyi planlıyor, Algorithmics, geliştirdikleri algoritmalar ile varlık ve risk yönetiminde daha iyi getiriler sağlamayı planlıyor. Colorme, görme engelliler için giydikleri kıyafetlerin rengini, desenini anlamaya yarayan mobil uygulama geliştirerek sosyal girişimde başarılı olmayı planlıyor."

Girişimcilerin melek ve risk yatırımcılarıyla buluşmasının, girişimcilik düzeyini artırarak, fikirlerin kalitesinin yükselmesini sağladığını belirten Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi Kurucusu ve Direktörü Doç. Dr. Mustafa Ergen, etkinliğin iş planları ve girişimcilerin yetkinliklerinin gözlemlenmesi açısından da büyük yarar taşıdığını ifade etti.

Doç. Dr. Mustafa Ergen, şunları söyledi: "Gerçekleştirdiğimiz Executive Demo Günü'yle üst kurulumuz dahil olmak üzere melek ve risk yatırımcılarıyla girişimcilerimizi bir araya getirmek ilk amacımız. Böylelikle bir tanışıklığın ilk temellerinin atılacağını ve sonrasında ilerleyenler için isterlerse ayni veya nakdî ortaklıkların da gündeme geleceğini düşünüyoruz."Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise şunları söyledi: "Hedefimiz girişimcilerimize bir ekosistem yaratmak ve onların kendiliğinden yeşermesini görmek ve bize ihtiyaç duyduklarında yanlarında olmak. Bu yıl faaliyete başlayan Kuluçka Merkezimizde şirketleşen girişim sayısı hızla artıyor. Ülkemizde şirketleşenlerin ve ürünlerini piyasaya çıkaranların yanı sıra proje gruplarımızdan biri Hollanda'da, diğer grubumuz oluşturmaya çalıştığımız en erken aşama risk yatırımcısı şeklinde çalışan araçlar vasıtasıyla İrlanda'da şirketleşti.

Kuluçka Merkezimiz, yılda en az bir kez gerçekleştirilecek olan Demo Günleri'nde girişimci öğrencilerle melek ve risk yatırımcıları bir araya getirmeyi hedefliyor. Bunun yanında girişimcilerimizle yatırımcıları buluşturan öğle yemeği, seminerler, şirket ziyaretleri gibi programlar da artarak devam edecek."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Koç Üniversitesi Mustafa Ergen Koç Holding Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title