Haberler

Koç Başkan Adaylığını Açıkladı, Fenerbahçe Hisseleri Uçtu

Güncelleme:

Ünlü işadamı Ali Koç'un Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını açıklamasının ardından şirketin hisseleri yükselişe geçti.

Fenerbahçe'ye Ali Koç dopingi... Sarı lacivertlilerde takımın Konya spor karşısında kazanmasının yanısıra kulüpte güçlü isimlerden birisi olan Ali Koç'un ilk kongrede başkan adayı olduğunu açıklaması hem taraftarları hem de yatırımcıları heyecanlandırdı. Fenerbahçe Kulübü hisseleri (FENER) güne yüzde yüzde 3'ü geçen kazançla başladı.

Fenerbahçe hisseleri dün de yüzde 3,49 primle 37,92 liradan kapanmıştı. Sarı lacivertli kulübün hisseleri Bu sabah ki ilk işlemlerde ise yüzde 3,48 artışla 39,24 liradan alıcı buluyor.

ALİ KOÇ: ADAYLIĞIMI KOYUP SEÇİME GİRMEK İSTİYORUM

Adaylığını alkışlar arasında açıklayan Koç, "Geçen sene mayıs ayında bir sözüm vardı. Sonra abimi kaybettik. Yalnız bu geldiğimiz noktada, kongre olduğu takdirde en azından 2018 mayıs ayındaki olağan kongrede şartlar ne olursa olsun bir kere adaylığımı koyup seçime girmek istiyorum. Yöneticiyken de, taraftarken de, işler kötü giderken, kulübümüz sıkıntıdayken, olumsuz tecrübeler yaşarken kongre çığırtkanlığı yapmak ne benim fıtratımda var ne de bunu tasvip ediyorum. Onun için sezon daha yeni başlıyormuş gibi dört kolla sarılmamız lazım" dedi.

"ANCA BERABER KANCA BERABER"

Birlik çağrısı da yapan Ali Koç, "Tribünün bu hali kabul edilebilir değil. Şartlar ne olursa olsun, o yüzden sezon yeni başlıyormuş gibi çubukluya sahip çıkmamız lazım. Sonuçta hepimizin ortak sevdası paydaşı, çubuklu. O yüzden birbirimize zarar vermeyelim. Yönetimimiz ne zaman uygun görürse o zaman kongre olacaktır. 2018 mayıs ayında zaten olağan kongremiz var. Bunun dışında da kulübümüzü camiamızı sıkıntıya sokacak televizyondaki ciğeri beş para etmez adamlara malzeme verecek konuma gelmeyelim. Anca beraber kanca beraber" ifadelerini kullandı.

AZİZ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını koyacağını söyleyen Ali Koç için başkan Aziz Yıldırım önemli göndermelerde bulunmuştu... Başkan Yıldırım, Yüksek Divan kurulu toplantısında Koç'u hedef alarak, "Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. 'Aday olmasın' diyorlar. Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'e diyebilir misin 'Aday olma' diye. Hakkınız var mı? Aday olmak istiyorlarsa şart koşmayacaklar. Kendine güvenen gelecek" ifadesini kullanmıştı.

ALİ ŞEN: KOÇ, ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU YAPABİLİR

Ali Koç'un kararı sonrasında Telegol'ün canlı yayınına bağlanan Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, "Ben Ali Koç'un Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapabileceğini düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaptıktan sonra, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı kazandırmasını bekliyorum. Biz efsane bitsin istemiyoruz, bir efsane daha doğsun istiyoruz. Ali Koç'un başkanlığa gelmesi benim rüyamdır ve rüyam da gerçekleşiyor. Biliyorum ki takıma başarıyı getirecektir" ifadesini kullandı.

Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, spor hisselerinde yaşanan hareketliliği değerlendirdi.

İşte Erkan'ın değerlendirmesi;

"1907 Fenerbahçeliler Derneği'ne konuşan Ali Koç'un 2018 Mayıs ayındaki olağan kongrede şartlar ne olursa olsun başkanlığa aday olacağını açıklaması ile beraber Fenerbahçe hisseleri seans açılış itibariyle en çok değer kazanan endeks hisselerinden birisi oldu. Seans içerisinde Fenerbahçe hisseleri 39,90 TL ile, 2016/03 bilançosunun açıklandığı 11 Ekim gününden sonraki en yüksek seviyesini gördü. Fenerbahçe 2016/03 bilançolarında kara geçmişti. Seans içinde test edilen seviyelerin daha önce 2 defa denenmiş dirençler olduğunu görmekteyiz.

Ali Koç'un Başkanlık adaylığı, bir süredir mevcut yönetimden ve sahada alınan başarısız sonuçlardan duyulan memnuniyetsizliği düşündüğümüzde pozitif bir haber olarak değerlendirilebilir. Aynı zamanda Ali Koç'un önceki başarılı yöneticilik deneyimleri ile camia ve taraftar içinde de sevilen bir kişi olması itibariyle bu görevi Aziz Yıldırım'dan sonra en iyi şekilde yerine getirecek kişi olarak görülmesini de ekleyebiliriz. Aday olduğunda da büyük bir destek görecektir. Son 2 yıldır beklentilerin altında kalan futbol takımının da yönetim değişikliği ile çıkışa geçmesi beklentisi var. Genel gidişatın düzelmesi için değişim gerektiği görüşü hakim.

Bir dip not olarak; Ali Koç'un Başkan adaylığını Mayıs 2018'de gerçekleşmesi beklenen olağan kongre için olduğunu belirtelim. Yani bu bir olağanüstü kongre çağrısı değildir. Mevcut yönetim görevine devam ediyor ve edecek.

Galatasaray'da da Riva ve Florya projelerinin yaratacağı önemli gelir kaynağı beklentisi ile görülen yükseliş devam ediyor. Şirket hisseleri 18 Şubat 2013'ten sonraki en yüksek seviyesinde işlem görmektedir. Riva projesinin gelir beklentisi 2023'e kadar 300 milyon USD. Florya arazisinin de 2019'a kadar 200 milyon USD gelir sağlaması bekleniyor. Kulübün önümüzdeki yıllar için gelir kaynaklarını artırması önemli."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Aziz Yıldırım Konyaspor Ali Koç Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title