Haberler

Kobis'e Avrupa'dan Yenilikçi Ulaşım Ödülü

Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi, sürdürülebilir, destekleyici uygulamalar, saha ve ağ altyapısıyla Avrupa’da ödül aldı.

Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi, sürdürülebilir, destekleyici uygulamalar, saha ve ağ altyapısıyla Avrupa'da ödül aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı'nın Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi(KOBİS), Avrupa 2015 TIDE AWARDS Innovative Transport Project(Yenilikçi Ulaşım Projesi) ödülüne layık görüldü. Bu yıl İspanya'nın Barcelona şehrinde 14-15 Eylül tarihlerinde düzenlenen 2015 TIDE AWARDS başarı ödüllerine Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar ve Otobüs İşletmesi Şube Müdürü Övünç Yılmaz katıldı.

İspanya'nın Barcelona ve Huesca, İtalya'nın Roma, Bologna ve Milan, Fransa'nın Lyon, Hollanda'nın Rotterdam, Macaristan'ın Budapeşte gibi önemli Avrupa şehirlerin yer aldığı değerlendirme sonrasında Avrupa 2015 TIDE AWARDS Innovative Transport Project(Yenilikçi Ulaşım Projesi ) ödülü; sürdürülebilir hareketlilik destekleyici uygulamalar, saha ve ağ yapısı itibariyle Kocaeli toplu ulaşım sistemlerine verdiği katkıdan dolayı Türkiye'den KOBİS'e verildi.

Ödül töreninde konuşma yapan Otobüs İşletmesi Şube Müdürü Övünç Yılmaz, "KOBİS'in Kocaeli halkı tarafından sadece gezinti değil aynı zamanda toplu ulaşım amaçlı kullanıldığını, istasyon sayılarının artırılması yönünde vatandaşlardan yoğun talep geldiğini belirterek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılı genişleme projesi kapsamında üç, dört ve beşinci etaplar olmak üzere üç etapta Körfez, Derince, Darıca, Gebze, Gölcük, Başiskele, Karamürsel ilçelerimiz başta olmak üzere 12 ilçemizin tamamında yeni istasyonlar açılması için gerekli çalışmalara başlanıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan araç filosuna katılacak yeni otobüslerin de bisikletle ulaşımı desteklemek amacıyla bir kısmında bisiklet taşıma aparatı olacak" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Barcelona İspanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title