Haberler

    Kobipirin ile Firmaların Hangi İhtiyaçları Karşılanıyor?

    YSM Yazılım'ın CEO'su Sedat Yazıcı, KOBİPİRİN ile firmaların hangi ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını Wise TV aracılığı ile anlattı.

    Kocaeli Ticaret Odası iş birliği ile yapılan KOBİPİRİN isimli projelerinin olduğunu, Kocaeli Ticaret Odası üyelerine, küçük şirketlerine, orta ölçekli şirketlerine hizmet verdiklerini dile getiren Yazıcı konuşmasına şu şekilde devam etti:

    "KOSGEP'inde %50 hibe desteğiyle biz KOBİPİRİN ismi ile üç kategoride KOBİ'lerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. KOBİPİRİN firmaların teknoloji ihtiyaçlarını karşılıyor. Burada teknolojik ihtiyaçlarını karşılayan Microsoft Türkiye, Vodafone, TÜRKKEP, Teknosa gibi firmalar var. Finans ve fon ihtiyaçlarını ise Garanti Bankası Kobi Birimi var, Kredi Garanti Fonu KGF ve aynı zamanda şirketlerin finansal tablolarını değerlendirmek için ERKE Mali Danışmanlık, Körfez Mali Danışmanlık ve PKF İstanbul şirketleri gibi destekler var. Burada da firmaların fon ihtiyaçlarında KOSGEP ve Kalkınma Ajansı gibi projelerinde destekler veriyoruz. Danışmanlık kısmında ise iş geliştirme faaliyetleri, mali konularda danışmanlık var, insan kaynakları konusunda Optimum firmamız var, pazarlama konusunda Dağdeviren Medya firmamız var, Nehir Ajans firmamız var. Firmaların proje yazımlarında, kalite ve süreçlerinde Sakarya Patent firmamız var. Teknoloji ve danışmanlıkta YSM yazılım firması var. YSM KOBİPİRİN markasının ve projesinin danışmanı.

    KOBİ'lere ücretsiz check up yaptıklarını belirten Yazıcı: "Check up'da satış pazarlama, yönetim operasyonlar ve finans ile ilgili kısımlar var. Firmaların bu dört başlıkta aslında ihtiyaçlarını anlıyoruz. Bir kısmının yazılımla kurulması lazım, yazılım şirkete bir sistem getiriyor bizim tabirimizle yazılım, patrondan sonraki patrondur. Yönetimin dışında şirketi yöneten ikinci unsurdur. Teknoloji de yönetimi kolaylaştırır. Biz bu analizden sonra kendi ürünlerimizi, Microsoft'un ürünlerini, Vodafone'un veya başka şirketlerin ürünlerini koyuyoruz ve şuanda Kocaeli Ticaret Odası dışında başka dernek ve federasyon ve odalarla da görüşmelerimiz devam ediyor. 2016 da daha güzel projeler düşünüyoruz. Kurban Bayramı öncesinde de TUSİAD başkan yardımcısına ve TUSİAD ile birlikte TURKONFED'in projesine sunum yaptık umarız TUSİAD ve TURKONFED ile de çalışıyor olacağız. Onların bize getireceği KOBİ işletmelerinin veya daha üstteki işletmelerin teknolojiye finans ve danışmanlık ihtiyaçlarını görüyoruz. KOBİPİRİN ve YSM bir bütün olarak hizmet veriyor. KOBİPİRİN'i biz YSM'den ayırıp şirketleştiriyoruz ve bu süreç devam ediyor. KOBİPİRİN'de firmaları seçip bizimle çalışacak olanları değerlendiriyoruz. Ücretsiz check up yapıyoruz ve bu işlemi online yapmak istiyoruz bu sayede firmaların ihtiyaçlarını ve süreçteki problemleri görüp hangi sürecinde hangi YSM modülü karşılık gelir diye teklif sunuyoruz. Çünkü modüller yapmamızın sebebi o süreçlerin teknolojik karşılığı olan, pazarlama sıkıntısı varsa pazarlama yazılımı, satış sıkıntısı varsa satış yazılımı, nakit akışı yönetimi sıkıntısı varsa nakit akışı yönetimi yazılımı gibi dolayısıyla KOBİ bize ihtiyacını söylüyor, bizde tam ihtiyacı olanı ne eksik ne fazla KOBİ ya da firmalara sağlıyoruz" diyerek konuşmasına son verdi" dedi.

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Microsoft Türkiye Garanti Bankası Teknosa Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title