Haberler

Kobid Başkanı Öztürk Açıklaması

"Sosyal paylaşım ağlarında kişisel hak ve hürriyetleri ihlal edecek paylaşımları engelleyici yasal düzenlemeler yapılmalıdır" "Osmanlı, Konya'yı en güvenli veri merkezi olarak görmüştür.

Konya Bilişim Derneği (KOBİD) Başkanı Ahmet Öztürk, sosyal paylaşım ağlarında kişisel hak ve hürriyetleri ihlal edecek paylaşımları engelleyici yasal düzenlemeler yapılmasını istedi.

Öztürk, Bera Otel'de düzenlediği basın toplantısında, sosyal ağların iletişim, eğitim, bilgi paylaşımı gibi olumlu amaçla kullanılmasının yararlı olduğunu söyledi.

Ahmet Öztürk, Türkiye'nin, 2013'te Facebook kullanımında Hindistan, İngiltere ve Endonezya'yı geride bırakarak ABD'nin ardından dünya ikincisi olduğunu vurgulayarak, "Toplum olarak bilişim araçlarının tüketim kadar üretim amacıyla kullanılabileceğini görebilmemiz gerekiyor. Sosyal paylaşım ağlarında kişisel hak ve hürriyetleri ihlal edecek paylaşımları engelleyici yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Ancak ağın tamamen kapatılarak, eğitim, eğlence, ticaret gibi amaç taşıyan kullanıcıların mağdur edilmeyeceği daha sağlıklı çözümler ve uluslararası yolları aranmalıdır" diye konuştu.

Konya, veri saklamada güvenli liman

KOP İdaresi Başkanlığınca hazırlanan, "Konya İlinin Uluslararası Organize Veri Serbest Bölgesi Kurulumu İçin Uygunluğunun Araştırılması Projesi"nin, 2014 yatırım programına alındığını anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Sadece araştırılması konusundaki bedelin 3 milyon liranın üzerindeki proje, birçok yabancı ve yerli yatırımcının Konya'ya ciddi yatırımlar yapması konusunda olanaklar sağlayacak. Projede düşünülen veri merkezlerinin, Konya ve çevresinde enerji, iletişim altyapısını çok güçlü hale getireceği kanaatindeyiz. Osmanlı arşivlerinde yer alan bilgilere göre 1. Dünya Savaşı sırasında, 1915 yılında Osmanlı'nın çok önemli evraklarını, daha güvenli gördüğü Konya'ya naklettiği, söz konusu evrakın yangın, rutubetten korunarak, hiç kimse tarafından açılamaması konusunda Konya Valisi'ne talimatlar verilerek, Anıt meydanında bulunan Amber Reis Camisi'nde tutulduğu bilgileri yer almaktadır.

Osmanlı, Konya'yı en güvenli veri merkezi olarak görmüştür. Halen birçok bakanlık, verilerinin yedeklerini ve stratejik verilerini Konya'da saklama konusunda girişimlerde bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (Türksat) bir veri merkezini Konya Kozağaç'ta kurma çalışmalarına devam etmektedir. Bu çalışmaların KOP İdaresi Başkanlığının çalışmalarıyla birleştirilerek Uluslararası Veri Serbest Bölgesi'nin Konyamıza kurulmasını arzu ediyoruz." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Öztürk Facebook Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title