Haberler

Kobi'lerin Kümelenme Çalışmalarına Cosme'den Destek

KOBİ'ler ve girişimcilere yönelik COSME Programı kapsamında, Avrupa Komisyonu tarafından "Küme Mükemmeliyet Programı" isimli proje teklif çağrısı yayımlandı.

KOBİ'ler ve girişimcilere yönelik İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME) kapsamında, Avrupa Komisyonu tarafından "Küme Mükemmeliyet Programı" isimli proje teklif çağrısı yayımlandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamada, COSME'nin ulusal koordinasyonun KOSGEB tarafından yapıldığı ve programın, 2014-2020 yıllarını kapsadığı belirtildi. KOBİ'ler ve girişimcilere yönelik COSME kapsamında, Avrupa Komisyonu tarafından "Küme Mükemmeliyet Programı" isimli proje teklif çağrısı yayımlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"COSME altında kümelenme konusunun destekleneceği program olan çağrı, Avrupa çapında KOBİ'lerin içinde yer aldığı kümelere destek sağlamak amacıyla tasarlandı. Programın başlıca hedefinin COSME katılımcısı ülkelerde bulunan küme yapılarının; özellikle yönetim pratiklerini paylaşmaları, birbirlerinin örnek alınabilecek uygulamaları ve bir değer zinciri oluşturarak KOBİ'lerin ticari aktivitelerine fayda sağlamaları olarak açıklandı. Programın ilgi çeken yanı ise 'Key Enabling Technologies (KET)' olarak tanımlanan alanlarda (mikro-nano teknolojiler, ışın teknolojisi, ileri malzeme ve üretim teknolojileri, endüstriyel biyoteknoloji) faaliyet gösteren KOBİ'lerin uluslararasılaşması, sınai mülki hakları konusunda eğitilmesi gibi amaçların ortaya konması oldu."

Açıklamada, programın diğer amaçları ise KOBİ'lerin yer aldığı iş ağları ya da kümelerin özellikle üyelerinin uluslararası pazarlara erişimini kolaylaştıracak daha nitelikli hizmetler oluşturabilmesi ve bu hizmetlerin özellikle KET sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'ler için sunulması şeklinde sıralandı.

Çağrı kapsamında teklif sunmak için son tarihin 29 Ekim 2014 olduğuna dikkati çekilen açıklamada, teklif sunmak isteyen konsorsiyumların, teklif şartları ve çağrı ile ilgili detaylı bilgilere "http: //ec.europa.eu/easme/cluster-excellence-programme_en.htm" internet adresinden ulaşabilecekleri belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title