Haberler

Kobi'ler Teminatlarını Kgf'den Alabilecek

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'ndan (TTGV) destek almaya hak kazanan Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelerin (KOBİ) teminatlarını Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) alabileceklerini bildirdi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'ndan (TTGV) destek almaya hak kazanan Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelerin (KOBİ) teminatlarını Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) alabileceklerini bildirdi.

Özer, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ihracatın yüzde 63'ünü, ithalatın ise yüzde 39'unu KOBİ'lerin gerçekleştirdiğini belirterek, KOBİ'lerin ekonomik gelişmenin en temel unsuru olduğunu kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yeni başlattığı uygulama ile KOBİ'lerin kredi ve destek mekanizmalarından faydalanmak için gerekli teminatları KGF ile tam ve zamanında alacağını belirten Özer, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"KOBİ'lerin daha önce KGF'ye doğrudan başvuru imkanı yoktu. Bu kural, Eximbank'tan kredi kullanacak ihracatçı KOBİ'ler için değiştirilmişken, şu anda bu istisna KOSGEB, TÜBİTAK ve TTGV'den destek almaya hak kazanan KOBİ'lerimiz için de geçerli hale gelmiştir. Dolayısıyla bu tür KOBİ'lerimizin teminat gösterme sorununa KGF çare olacaktır. Artık KOSGEB, TÜBİTAK ve TTGV'den destek almaya hak kazanan KOBİ'lerimiz teminatı KGF'dan alabilecek." - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title