Haberler

Kobani'nin IŞİD'ten Temizlenmesi Türkiye'de Bayram Havası Estirdi

Güncelleme:

Peşmerge ve YPG'nin IŞİD'i Kobani'den temizlemesi Diyarbakır, İstanbul ve Hakkari gibi çeşitli illerde büyük sevinçle karşılandı. Vatandaşlar halay çekerek kutlama yaptı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdel Rahman, Afp'ye yaptığı açıklamada, "(PKK'nın Suriye'deki kolu) YPG, IŞİD militanlarını Kobani'den çıkardı ve kasabanın kontrolünü ele geçirdi." açıklaması Türkiye'de de büyük sevinç ve çoşkuyla karşılandı.

Diyarbakır, İstanbul, Hakkari ve Muş, Batman ve Van'da sokaklara dökülen vatandaşlar Peşmerge ve YPG'nin zaferini halay çekerek, şarkılar söyleyerek kutladı.

İşte Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan kutlamalardan haberler :

DİYARBAKIR

Kobani'nin IŞİD'den temizlendiği müjdesi Diyarbakır'da büyük sevinçle karşılandı. DBP il binası önünde toplanan binlerce kişi, davul- zurna eşliğinde halaylar çekip, havai fişekler attı.

IŞİD'in 134 gündür saldırıları altında bulunan Kobani'nin IŞİD'ten temizlenip, YPG güçlerinin eline geçtiğinin açıklanması, Diyarbakır'da büyük sevinç ve coşku yarattı. Haberin duyulmasının ardından DBP önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi davul zurna ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Sık sık havai fişeklerin atıldığı kutlamalar parti binası önünde geç saatlere kadar devam etti. Kent merkezinde de oluşturulan konvoylarla sevinç gösterileri düzenlendi. Diyarbakır'da sevinç gösterileri kentin değişik semlerinde uzun süre devam etti.

İSTANBUL

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bulunan Galatasaray Lisesi ve Kadıköy'de de vatandaşlar, Kobanê'nin kontrolünün tamamıyla YPG güçlerine geçmesini halay çekerek kutladı.

Taksim'deki kutlamalardan görüntü

HAKKARİ

Suriye'nin Kobani kentinin kontrolün tamamen YPG güçlerine geçtiği haberleri sonrası Hakkari'de toplanan kalabalık, havai fişek ve halaylarla kutlama yaptı.

Kobani'nin YPG'nin kontrolüne geçtiği yönünde gelen haberlerin ardından, akşam saatlerinde Hakkari'nin en işlek caddesi olan Bulvar Caddesi'nde belediye binası önünde kalabalık topladı. Yaklaşık 500 kişi Kobani lehine slogan atarak, havai fişekler ve halaylarla kutlama yaptı. Araçlarla şehir turu atan kalabalığa, birçok kişi de evlerinin balkonları ve camlarından destek verdi.

YÜKSEKOVA'DA ORTALIK KARIŞTI

Yüksekova ilçesinde IŞİD'in saldırısına uğrayan Kobani'nin YPG güçleri tarafından ele geçirilmesinin ardından sokağa çıkan grupla Polis arasında gerginlik çıktı. Yüksekova ilçe merkezinde örgüt yandaşı grup ile Polis arasında gerginlik çıktı. Slogan atarak Cengiztopel Caddesi'ni trafiğe kapatan grup, Cezaevi kavşağında polisle gerginlik yaşadı. Polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Hakkari'deki kutlamalardan görüntü

MUŞ

Kobani kasabasının YPG'nin eline geçtiği haberlerinin ardından Muş'ta kutlamalar başladı. Havanın soğuk olması nedeniyle kutlamaya katılan vatandaşlar ateş yakarak ısındı, halaylar çekti.

Kobani'nin artık tamamen Kürt güçlerinin eline geçtiğinin duyulması üzerine Muş'ta kutlamalar başladı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş İl Başkanlığı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde belediye meydanında bir araya gelen kalabalık grup, halaylar çekerek, Kobani'nin kurtuluşunu kutlandı.

YPG'ye destek sloganlarının atıldığı kutlamada havai fişekler gösterisi düzenlendi. Havanın soğuk olması nedeniyle kutlamaya katılan vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Ateş etrafında halay çeken vatandaşlara yoldan geçen araçlarda korna çalarak destek verdi. Kutlamaya katılan HDP Muş Eş Başkanı Elif Çetinbaş ve DBP Muş Eş Başkanı Nürsel Yiğit, "YPG ile Kobani'yi almış durumdayız. Muş'ta çok büyük coşku ile kutlanıyor, çok heyecanlıyız. Bundan sonra Kürdistan ve Kürt milletini hiçbir güç tutamaz. Bu üç gün sonra Kobani düşer diye dayanamayanlara en güzel cevap." şeklinde konuştu.

YPG militanları zaferlerini halay çekerek kutladılar

BATMAN

Kobani'nin Kürt güçlerinin eline geçtiği haberleri üzerine Batman'da davul zurna eşliğinde halay çeken kalabalık, Öcalan lehine sloganlar attı.

Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Atatürk parkı önünde toplanan kalabalık, Kobani'nin Kürt güçlerinin eline geçmesini davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. Havai fişeklerin patlatıldığı kutlamalarda polis geniş güvenlik önlemi aldı. Kutlama merkezinin Hür Dava Partisi'ne yakın olması nedeniyle polis parti önünde de güvenlik önlemi aldı.

Kutlamalardan görüntüler

VAN: ÖNCE KUTLAMA SONRA MÜDAHALE

Kobani'nin Kürt güçlerinin eline geçmesi, Van'da sevinçle kutlanırken, yürüyüş yapan bir gruba ise Polis müdahale etti.

Kobani'nin Kürt güçlerinin eline geçtiği haberleri üzerine büyük bir kalabalık Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Sanat Parkı'nda bir araya geldi. Burada sevinç gösterisinde bulunarak havai fişek patlatan kalabalık arasındaki bir grup yürüyüşe geçti. Soydan Kavşağı'ndan Kazım Karabekir Caddesi üzerinde yürüyüşlerini sürdüren grupla Polis arasında gerginlik çıktı. Gaz bombası kullanarak grubu dağıtan Polis ekipleri, olası bir olaya karşı kent merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Kutlamalardan görüntüler

MARDİN: KUTLAMADA KAN AKTI

Mardin Kamışlı'da havaya sıkılan kurşunlarla kutlandı. Havaya sıkılan kurşunlardan birisi Mardin'in Nusaybin ilçesinde 5 yaşındaki bir çocuğa ve park halindeki bir araca isabet etti.

Kobani'nin Kürt güçlerinin eline geçtiği yönündeki haberler üzerine, Nusaybin'e komşu olan Kamışlı'da kutlamalar düzenlendi. Kutlamalar esnasında Kamışlı'dan havaya sıkılan kurşunlardan birisi, Nusaybin'de evinin önünde kutlamaları izleyen 5 yaşındaki Harun Sevinç'e ve park halinde bulunan 35 NA 1280 aracın arka camına isabet etti. Olay yerine gelen Polis, araç etrafına güvenlik çemberi çekti. Vatandaşlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sevinç yapılan ilk müdahaleden sonra Mardin'e sevk edildi. Polis, olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

ŞANLIURFA

Yaklaşık 5 aydır süren çatışmalarda IŞİD'in Kobani kent merkezinden çıkarıldığı haberleri üzerine Şanlıurfa'da kutlamalar yapılıyor.

Suriye'nin Kobani kentinde, Işid üyesi son grubun etkisiz hale getirildiği yönündeki haberler üzerine Şanlıurfa'da akşam saatlerinde kutlamalar yapıldı. Şanlıurfa HDP il binası önündeki meydanda toplanan yüzlerce kişi, davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlamalara başladı. Havai fişek gösterilerinin de yer aldığı kutlamalarda Kobani'de çatışan YPG güçleri ve Abdullah Öcalan ile ilgili sloganlar atıldı.

SİİRT

Siirt'te, Kobani'nin YPG'nin kontrolüne geçtiği yönünde gelen haberlerin ardından akşam saatlerinde toplanan halk, belediye binası önünde havai fişek patlatıp, Rap Müzik eşliğinde kutlama yaptı.

HDP öncülüğünde toplanan kalabalık akşam saat 19.00 sularında Şehrin en işlek caddesi Atatürk bulvarında bulunan Belediye binası önünde toplandı. Kalabalık grup, Kobani ve Öcalan lehine slogan atarak, havai fişekle kutlama yaptı. Kalabalık, Kobani üzerine beste yapan yerel Kürt ses sanatçılarının seslendirdiği Rap Müzik eşliğinde halay çekti. İlerleyen saatlerde bir konuşma yapan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakrınhan, Kabani'nin ezilen yoksul Kürt halkının direnişinin simgesi olduğunu ve tüm emperyalist güçlere rağmen Kobani'de Kürt gençlerinin direndiğini söyledi

Yunanistan'daki seçimlere de değinen Bakırahan, Yunanistan'da yapılan seçimlerde emekten, barış ve özgürlükten yana olan güçlerini paylayan Syriza partisini kutladı. Bakırahan, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'de yapılacak seçimlerde Arapların Kürtlerin, Türklerin, ezilenlerin, kadınların benzer onurlu bir zaferin kazanacağını sizlere müjdelemek istiyorum" şeklinde ifade etti.

Kalabalık, güvenlik önlemlerinin alındığı Atatürk bulvarında Aydınlar Caddesine slogan atarak yürüdü. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

ŞIRNAK

Kobani'nin Kürt güçlerinin eline geçtiği haberlerinin ardından Şırnak sokaklarında ve Halkların Demokrat Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü önünde kutlamalar yapıldı.

Dört aydan fazla bir süredir çatışmaların sürdüğü Kobani'nin artık tamamen Kürt güçlerinin eline geçtiğinin duyulması üzerine kutlamalar başladı.

Kobani'nin kurtarıldığı haberinin gelmesiyle birlikte yüzlerce kişi Şırnak'ta HDP İl Örgütü binasının önünde toplandı. Kobani için sloganlar atan topluluk, halay çekip havai fişekler attılar.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyarbakır Hakkari Türkiye Işid Sıkıcı Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (326)

toby:

lanet olsun hain kırolara

7
101
yanıtYanıtla
Urfalı Mobil-ANDROID:

Tırrek Türkler kafamızı bozmayın aklınızı alırız.

32
60
yanıtYanıtla
karamobilWeb@haberler.com:

Etekli dansozler bu kürtler etekte giyer fistanda giyer ganciklar

43
30
yanıtYanıtla
DilanmobilWeb@haberler.com:

Pkkli itler yine arkamdan cok havlamislar ya lan pkkli itler ben evde köpek beslemiyorum dinimizce evde köpek beslenmez onun icin bende pkklilarla isim olmaz Sizler anca köpek gibi havlarsiniz bende size kemik atarim sizde kemirirsiniz itler sizi ben koca arasam baska sohbet sayfalarina yazarim ama ben koca aramiyorum niyetim sizin gibi pkkli itlerini sinir etmek kabul etsenizde etmesenizde gercek adim dilanla yazacam sizde kudurun bakim pkklilar sizi

7
62
yanıtYanıtla
vanlyymobilWeb@haberler.com:

fasistler size bir oneri 3 gün icin de hepinizin bir psijologa gorunmenizde fayda olacaktir.neden diye sorarsaniz bu kiskanclikla 4. güne cikamazsiniz.iyiliginiz icin.ha bide bol bol su icin yoksa koturum olursunuz

19
47
yanıtYanıtla
vatan namusturMobil-ANDROID:

bu zafer kurtlerin degil onlara yardim edenlerin zaferidir. Turkiye Cumhuriyeti'nde kopek aponun posterleri ile kutlama yapmak serefsizliktir. Destek verenlere artik ihanet etmeyin sizide cennet vatanimizda da hep beraber yasayalim.

41
24
yanıtYanıtla
Zazalar kürtlerin kölesiydim@m.m:

Sizmi destek verdiniz.elinize silah gecse iside katilacaksiniz

yanıt2
yanıt1
DemhatmobilWeb@haberler.com:

Kobane iro dilana Agitane,Kobane bugün yigitlerin halay yeri....

46
14
yanıtYanıtla
kürtMobil-ANDROID:

gercekten sevindiriçi bi haber işitmiş köpek sürüleri yanlış yaptınız kürtlere bulaşmicaktınız insan keserek kat ederek dinmi olur bislikler keçi sakallılar hala size ilk gün kadar öfkeliyiz işit köpekleri

57
2
yanıtYanıtla
DilanmobilWeb@haberler.com:

Hadi simdi gidiyorum arkamdan iyi havlayi yarin görüsürüz sizinle ben sizin gibi klavye basinda sabahlamiyorum yarin is var pis pkklilar sizi catlayin patlayin kürdüm ama vatan haini degilim gercek adimda dilan süper adim var be hainlere adim bile yetiyor vallah

39
19
yanıtYanıtla
Tüm 326 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title