Haberler

Kobani HDP'nin Elinde Patladı

Güncelleme:

Türkiye'nin yüzde 83'ü "Sokağa çıkın" çağrısına olumsuz bakıyor

Kobani bahane edilerek Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olaylar sürerken yapılan bir araştırma, sokaktaki şiddet eylemlerinin çözüme desteği etkilemediğini ortaya koydu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulan araştırmaya göre, Kobani olaylarına rağmen vatandaşların çözüm sürecine desteği yüzde 55.4 olarak gerçekleşti. Desteklemeyenler yüzde 37.3'te kaldı. Türklerin yüzde 50.1'i, Kürtlerin ise yüzde 81.2'si çözüm sürecini destekliyor.

KOBANİ HDP'NİN ELİNDE PATLADI

Pollmark'ın, 10-14 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelinde 5 bin 71 kişi ile yüz yüze yaptığı siyasi gündem araştırmasında şu tespitler dikkat çekiyor:

Kobani eylemleri sırasında yapılan araştırmaya göre çözüm sürecine destek sokaktaki vandalizme rağmen yüzde 55.4 olarak çıktı. Desteklemeyenler yüzde 37.3'te kaldı. Fikir belirtmeyenler 7.4 oldu. AK Parti'li seçmende çözüm sürecine destek oranı yüzde 83, diğer partilerde ise yüzde 33.6 olarak şekillendi. Türklerin yüzde 50.1'i, Kürtlerin ise yüzde 81.2'si çözüm sürecini destekliyor.

Kobani olayları çözüme desteği etkilemezken, vatandaşın algısındaki 'öncelikli sorun' sıralamasını ise değiştirdi. "Bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna vatandaşların yüzde 30'u, 'terör', yüzde 17.6'sı, 'işsizlik', yüzde 8.3'ü ise, 'iç karışıklık-huzursuzluk' cevabını verdi. Haziran ayında yapılan araştırmada 'en önemli sorun' olarak yüzde 28.3 ile işsizlik birinci sıradaydı.

"HDP, hükümetin Kobani'deki tutumunu Kürtlerin aleyhine olduğunu öne sürerek, yurt genelinde sokak eylemlerine başlama çağrısında bulunmuştur. Siz HDP'nin bu çağrısını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna vatandaşların yüzde 83.4'ü, 'olumsuz', yüzde 7'si ise 'olumlu' cevap verdi, yüzde 9.6 ise fikir belirtmedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Türkiye Kobani Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title