Haberler

Kobani Eylemcilerini Kılıçla Kovalayan Sanık: Küfür Edip Üzerime Yürüdüler

Güncelleme:

Antalya Adliyesi önünde Kobani'ye destek eylemi yapan gruptaki iki öğrenciyi üzerinde 'Deli gaddar' yazılı kılıçla kovalayıp, göstericilerin flamalarını da benzin dökerek yakmaya çalışan 45 yaşındaki Süleyman Harmankaya, "Onlar üzerime yürüyünce, ben de kılıçla onları kovaladım" dedi.

ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Antalya'da geçen 17 Ekim'de, adliye önünde Kobani eylemlerinde gözaltına alınanlara destek için toplananları, üzerinde 'Deli gaddar' yazılı kılıçla kovalayan Süleyman Harmankaya, flamaları da benzinle yakmaya çalıştı. Süleyman Harmankaya, polis tarafından gözaltına alındı. Olaylar sırasında kılıçla kovalandıklarını iddia eden Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden Mustafa Cihan Yılmaz ile Vural Köse, Bahçelievler Polis Merkezi'ne şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Süleyman Harmankaya hakkında 'basit yaralama', 'hakaret', 'izinsiz olarak bıçak veya diğer aletleri ülkeye sokma, imal etme veya nakletmek' suçlarından Antalya 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

"SORU SORDUM KÜFÜR ETTİLER"

Kobani eylemine müdahaleden 5 gün sonra yine adliye önünde bu kez kendisi PKK'ya karşı IŞİD'i destek için eylem yapıp olay çıkardığı için tutuklanan Süleyman Harmankaya, yattığı Antalya Cezaevi'nden duruşma için adliyeye getirildi. Harmankaya mahkemedeki ifadesinde, 17 Ekim günü adliye önünde toplanan gruba niye toplandıklarını sorduğunda kendisine küfürle karşılık verildiğini ve gruptakilerin üzerine yürüdüklerini öne sürdü.

Bunun üzerine motosikletindeki yedek benzin bidonunu ve kılıcı aldığını anlatan Harmankaya, "Yedek bidondaki benzini yere bırakılan flamaların üzerine döktüm. Bu kişiler üzerime yürüyünce, ben de elimdeki kılıç şeklindeki aletle onları kovaladım. Olay sırasında hakaret oluşturacak bir söz de söylemedim" diye konuştu.


"YARIM SAAT SONRA BENZİN BİDONUYLA GELDİ

Duruşmaya avukatı Hakan Evcin ile birlikte gelen Mustafa Cihan Yılmaz ise olay tarihinde Antalya Adliyesi'nde Gezi eylemleri nedeniyle haklarında dava açılan arkadaşlarının duruşması olduğunu söyledi. Arkadaşlarına destek için adliyeye gittiğini anlatan Mustafa Cihan Yılmaz, şunları söyledi:

"Adliye bahçesine girişimize izin verilmediği için dışarıda toplanmıştık. Bu sırada Süleyman Harmankaya motosikletiyle adliyenin önüne geldi. Motosikletine gaz verip gürültü yapıyordu. Ardından yanımıza gelip bana ve arkadaşım Vural Köse'ye küfretti. Biz kendisiyle muhatap olmak istemedik. Bulunduğumuz yerden uzaklaştık. Bir süre sonra sanık da motosikletine binip adliye önünden ayrıldı. Aradan yarım saat kadar geçtikten sonra sanık bu kez benzin dolu bir bidonla gelip, yere döktü. Ardından benzini çakmakla tutuşturmaya çalıştı, ancak beceremedi. Ayrıca elindeki palaya benzer kesici aletle bana ve arkadaşım Vural Köse'ye saldırdı. Bunun üzerine arkadaşımla ben geri çekilmek durumunda kaldık. Daha sonra polisler gelip şahsı aldılar."

Duruşma diğer müşteki Vural Köse'nin tanık sıfatıyla ifadesinin alınması ve diğer delillerin toplanması için ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Cihan Harmankaya Antalya Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

ankaragücüMobil-ANDROID:

kobani eylemcilerinden sikayetciyiz bizde

13
6
yanıtYanıtla
oktay adanaMobil-ANDROID:

vatan severmiş aslan

11
7
yanıtYanıtla
TC.hasan:

Bu dandiğin arkasındaki karanlık güçler ortaya çıkarılmalıdır gerçek suçlular

8
8
yanıtYanıtla
KAMIL:

VAY YIGIT ORTA CAG KALMA:)

6
6
yanıtYanıtla
ADAMSINmobilWeb@haberler.com:

ADAMSIN ADAM

7
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

HELAL OLSUN

0
0
yanıtYanıtla
MİSAFİR:

HELAL SANA

0
0
yanıtYanıtla
OTTOMAN EMPIREMobil-ANDROID:

helal olsun 50 vatandaşımız öldü pislik insanlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title