Haberler

Kobani'deki Bombalı Saldırılar

Kobani'deki (Ayn el Arap) bombalı saldırılar, Muş'ta protesto edildi.

Kobani'deki (Ayn el Arap) bombalı saldırılar, Muş'ta protesto edildi.

Belediye Meydanı'nda bir toplanan grup, sloganlar atarak, Kobani'deki bombalı saldırıları kınadı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez İlçe Başkanı Faik Yasul, Kobani'de yapılan saldırıya tepki göstererek, "Öncelikle bu alçakça katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Başımız sağolsun" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ise 25 Haziran gecesi saat 4.30 sıralarında DAİŞ çetelerinin Kobani'de araçlarla sivil halka yönelik katliam gerçekleştirdiğini anımsattı.

Yıldırım, "Bu saldırıların 2'si Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda gerçekleşti. Yine Kobani'nin birçok köyünde DAİŞ çeteleri, sivil halka yönelik katliam gerçekleştirdi. Yetkililerinin açıklamalarına göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ün üzerinde. Yüzlerce insanımız da yaralanmıştır. Öncelikle bu alçakça katliam girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Yıldırım Kobani Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title