Haberler

Kobani'de Yaralanan Tıp Öğrencisinin 15 Yıl Hapsi İsteniyor

Güncelleme:

Suriye'nin Kobani bölgesinde yaralıları tedavi ederken, IŞİD tarafından düzenlenen havan saldırısında yaralanan ve tedavi için getirildiği Türkiye'de tutuklanan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi intörn doktor Esra Yakar hakkında PKK'lı olduğu suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor..

Geçen yıl Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisiyken, IŞİD saldırıları nedeniyle Suriye'nin Rojava bölgesine giderek yaralanan YPG'lileri tedavi eden Esra Yakar, Kobani'de havan topu saldırısında yaralandı. Tedavi için Türkiye'ye getirilen Esra Yakar, PKK'lı olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Hakkında Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Yakar, ilk duruşmada tahliye edildi.

BABASINA, 'PİKNİĞE GİDECEĞİNİ' SÖYLEMİŞ

Esra Yakar'ın yargılanmasına Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tanık olarak katılan Esra Yakar'ın babası Paşa Yakar, kızının Tıp Fakültesi'nde öğrenci olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Kızım pikniğe gideceğini söyledikten sonra eve gelmedi. Kızımın cep telefonunu aradığımda kapalı olduğunu fark ettim. Kızımı sormak için okula gittim. Okula da gelmediğini söylediler. Ben o tarihte Kobani'ye gittiğini düşünmüştüm. Yaptığım araştırmada kızımın okuldaki basın açıklamaları nedeniyle yargılandığını öğrendim. Sonra kızımın cezaevine girebileceği korkusu ile Kobani'ye gitmiş olabileceğini öğrendim. Kızım döndükten sonra orada doktor olarak görev yaptığını söyledi."

SAVCI ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Esra Yakar'ın PKK/KCK terör örgütünün üyesi olarak Kobani'de çatışmada yaralandığını ve Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne Suriye uyruklu Emine Mahmut adıyla giriş yaptığını söyledi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nce yapılan araştırma ve parmak izi inceleme raporu sonucunda yaralının Esra Yakar olduğunun tespit edildiğini belirten savcı, sanığın hastaneye giriş yaptığı sırada hakkında yakalama emri bulunduğunu kaydetti. Sanığın hakkındaki yakalama kararını bilmesi nedeniyle hastaneye başka bir isimle giriş yaptığını ifade eden savcı, medyaya yansıyan görüntü kayıtlarında da, Esra Yakar'ın konuşmaları olduğunu vurguladı. Esra Yakar'ın konuşmasında gençleri PKK'ya katılmaya çağırdığını belirten savcı, videonun sonunda sanığın da içinde bulunduğu grubun 'Yaşasın başkan APO' diye slogan attığını ifade etti. Esra Yakar'ın PKK adına kırsal alanda faaliyet yürüttüğü ve diğer örgüt mensuplarıyla hareket etmek suretiyle 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçunu işlediğini belirten savcı, sanığın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İddia makamının esas hakkındaki görüşünün ardından sanık avukatına savunmasını hazırlaması için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Türkiye Suriye Kobani Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (76)

gerçek:

kürt halkı seninle gurur duyuyor asil kız

34
161
yanıtYanıtla
İnsanlık:

Şimdi şeref ve namus paylaşımına gelelim. Belliki burda sevinçli bi şekilde yorum yapan dini belli olmayan caniler var yani işidçi. sizlere soruyorum var me sizde şeref namus!!!!!!

5
152
yanıtYanıtla
serkan2934:

atın bu pis pkk lıyı içeri içer de koksun da öğrensin örgüte yardım etmek nasıl olurmuş

112
8
yanıtYanıtla
TacettinmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu haberi yaparken sanki bu pkklının yanındasınız

76
6
yanıtYanıtla
agitmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Lan siz türk milletinde ne namus ne haysiyet ne onur ne şeref var. Allahtan dilerim ki hu oruç ayında isid sizin kapiniza da gelsin o zaman sizi görürüm.hic mi insanlıktan nasibinizi almamissiniz

7
62
yanıtYanıtla
KaradenizmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İdam geri gelsin istiyoruz vatan hainlerini asın

16
53
yanıtYanıtla
TOPALALI:

NEGETIRIYORSUNUZ BIRAKIN ORADA NEHALI VARSA GÖRSÜN GETIRIP SUCLU DURUMA DÜSÜYORSUN ARTI DIRDE MASRAF BENIM VERMIS OLDUGUM VERGIMLE

66
1
yanıtYanıtla
Poyraz Mobil-IOS:

Bütün Türkiye sana kurban olsun masum kız

9
56
yanıtYanıtla
Tt:

PKK doktoru

60
1
yanıtYanıtla
Türkiye:

Tipe bak tipinden belli pkk olduğu

59
1
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title