Haberler

Kobani'de Hayatını Kaybeden Boğaziçi'li Suphi Nejat Ağırnaslı Anıldı

Kobani'de  7 Ekim'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi, sosyolog ve çevirmen 30 yaşındaki Suphi Nejat Ağırnaslı için, arkadaşları, üniversitenin Güney Kampüsü'nde anma toplantısı düzenledi. Anmaya, Ağırnaslı'nın üniversiteden arkadaşları, hocaları ve ailesi ile HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ katıldı.

Bir süre slogan atan topluluk, daha sonra Suphi Nejat Ağırnaslı için kampüsün bir köşesine fidan dikti. Bazı arkadaşları da Ağırnaslı için konuşmalar yaptı. Topluluk daha sonra, açılan YPG bayrağı ve kırmızı bayraklarla Kuzey Kampüs'e doğru yürüyüşe geçti.

YÜRÜYÜŞTE GERGİNLİK

"Suphi Nejat Ağırnaslı Paramaz Kızılbaş Ölümsüzdür" yazılı pankart açarak yürüyüşe geçen grup ile bir servis şoförü arasında gerginlik çıktı. Grubun yolu kapatması üzerine itiraz eden servis şoförüne, gruptan bazı kişiler tepki gösterdi. Tepkilerden çekinen şoför, aracından inerek olay yerinden uzaklaştı. Gruptan bazı kişiler de şoförü kovaladı. Araya girenler olayları yatıştırınca, grup kaldığı yerden yürüyüşüne devam etti. Kuzey Kampüs'te Ağırnaslı'nın fotoğraflarının bulunduğu bir stand açıldı. Burada Ağırnaslı'nın babası Hikmet Cur da bir konuşma yaptı.

"BİR DÜŞÜNCE SİSTEMİNİN KOBANİ'DE ETE KEMİĞE BÜTÜNMÜŞ HALİDİR NEJAT"

Hikmet Cur, şunları söyledi:

"Baba olarak sizinle bir şey paylaşamam elbette. Ama yoldaş Nejat için bir şeyler söyleyebilirim. Aslında, bizim Neco işte. Bildiğiniz, şaka yapan, kavga eden, hayatı fazla ciddiye almayan biri. Öbür taraftan, düşünce dünyası içerisinde dünyayı felaket şekilde ciddiye alan, sanki dünyanın bütün yükü onun omuzundaymış gibi hisseden bir adam. Nejat şu; bir düşünce sisteminin Kobani'de ete kemiğe bürünmüş halidir Nejat. Kavramlar dünyasının Kobani'de rücu ettiği andır Nejat. Eğer kafamızdaki düşünceler, fikirlerimiz bir çöplük değilse, bir eyleme dönüşmek zorunda. Nejat hayatı boyunca düşünce dünyası içerisinde ve pratiğinde özneyi aradı."

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da, "Bugün Nejat'ı anlatmak için çok fazla cümle kurmamıza gerek yok. O aslında yaşamın en iyi dilini, en öğretici dilini kullanarak, bize ne yapmak istediğini ve kendini anlattı. Eylemin dilini ve hareketini kullanarak yaptı bunu. Sadece Suphi Nejat değil, direnen, döğüşen; özgürlük, eşitlik ve adalet için kendini ortaya koyan yüzlerce, binlerce savaşçı da aynı dili konuşuyor." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title