Haberler

Kobani Böyle Aile Dramlarına Sahne Oldu

Güncelleme:

İstanbul'da ikamet eden Şeker ailesinin büyük oğlu Mustafa ardından Yusuf Kobani'ye gitti. Mustafa, IŞİD'in saldırısında hayatını kaybederken, Yusuf'tan haber alınamıyor. Anneleri bu acıya daha fazla katlanamadı. Baba İsmet Şeker de Suruç'taki katliamda hayatını kaybetti.

Kürtlerin, Rojava'daki sembolü haline gelen Kobani için verilen mücadele de yüzlerce insan hayatını kaybetti. Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarına karşı Kobani'de mücadele veren Kürt güçlerine gerek koalisyon güçleri gerekse de dünyanın dört bir yanından gönüllü olarak katılanlar destek verdi. Kobani, verilen mücadeleyle düşmezken, verilen mücadelenin arka boyutunda ise insan dramları yatıyor. Bu dramı yaşadıkları bedellerle ödeyen Şeker ailesi de bir ailenin fertlerinin teker teker ölmesinin acı bir fotoğrafını gösteriyor. Kobani'de ölen oğlu Mustafa ve yine Kobani'ye gelmek üzere evden ayrılan oğlu Yusuf'un yaşadığı topraklara gelen Baba İsmet Şeker, Suruç'taki bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Çocuklarının acısına dayamayan Anne Zahide Şeker de hayatını kaybederken acılı aileden sadece iki kız kardeş geriye kaldı.

MUSTAFA'NIN ÖLÜM HABERİ GELDİ

Yusuf Şeker, Şeker ailesinin küçük oğlu, Gazi Mahallesinde yaşanan olaylara tepkisiz kalamadı. KCK davasından cezaevine girdi, iki yıl mahpusluğun ardından tahliye olur olmaz kayıplara karıştı. YPG'ye yada HPG'ye katıldığı tahmin ediliyor. Ağabeyi Mustafa Şeker de 2014'de Kobani'deki mücadeleye destek amaçlı YPG'ye katıldı. Altı ay sonra Mustafa'nın ölüm haberi geldi. Cenazesi Diyarbakır'dan İstanbul'a gönderildi. Bu sırada babası ve kız kardeşleri cenazeyi almaya geldi fakat annesi çok hasta olduğundan gelemedi. Mustafa, Gazi Mahallesi'ndeki mezarlığa gömüldü.

ANNE ACIYA DAYANAMAYIP ÖLDÜ

Baba İsmet Şeker diğer oğluna ulaşmak için her yolu denedi, tek tesellisi Yusuf'tan haber almaktı. Ancak Baba İsmet Şeker oğlu Yusuf'tan bir türlü haber alamadı. Oğlu Yusuf'un kaybına ve Mustafa'nın ise ölümüne daha fazla dayanamayan Anne Zahide Şeker ise, kısa bir süre sonra yatalak hale geldi ve 18 Haziran'da acıya daha fazla dayanamayıp hayatını kaybetti.

Baba İsmet Şeker, hem oğlu Yusuf'un hem de eşinin acısını aynı anda yaşadı. Baba İsmet Şeker, kızları Yağmur ve Dilek'le birlikte oğulları Yusuf'tan gelecek olası bir haberi bekledi. Baba İsmet Şeker yıllarca Avrupa'da inşaatlarda işçi olarak çalıştı ve "Ben inşaatçıyım orada Yusuf'la kuracağız o ülkeyi" dedi. Baba Yusuf Şeker, hem oğlu Mustafa'nın öldüğü toprakları görmek hem Yusuf'tan bir haber almak hem de Kobani'deki çocukların yarasını bir nebze olsun sarmak için Sosyalist gençlerle Suruç'a geldi. Ancak Şeker ailesinin yaşadığı dram bununla da bitmiyordu.

BABA, SURUÇ'TAKİ SALDIRI DA HAYATINI KAYBETTİ

20 Temmuz'da Kobani'nin yeniden inşası için Suruç'ta toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması sırasında meydana gelen patlamada aralarında canlı bombanın da olduğu sanılan 32 kişi yaşamını yitirirken, 76 kişinin de yaralandığı açıklandı. İşte o bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında Baba Yusuf Şeker de yer alıyordu. Baba İsmet Şeker'in cenazesi de Urfa'dan İstanbul'a götürülüp, Gazi Mahallesinde toprağa verildi.

YUSUF'TAN HALA HABER YOK

Şimdi Şeker ailesinden geriye sadece kızları Dilek ve Yağmur kaldı. İki acılı kız kardeş bir tarafta babalarının, annelerinin ve kardeşleri Mustafa'nın yasını tutarken, diğer taraftan kardeşleri Yusuf'tan gelecek bir haber bekliyor. Birkaç ayda evden üç cenazenin çıktığını belirten Dilek Şeker, "Yusuf'umu kaybettim, mavi gözlü kardeşimden bir haber bekliyorum. Sadece bir haber…" diyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dilek Şeker İstanbul Kobani Işid Yaşam Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title