Haberler

Kobane Gösterilerinde, Sağlık Merkezine Saldırı Kınandı

8 ekim gecelerinde molotof kokteyl atıldığını, taşla camlarının kırıldığını açıklayan İstanbul Tabip Odası saat 13.00'te bina önünde düzenledikleri açıklamada "Tüm toplumu şiddetten uzak kalmaya, sağduyulu davranmaya davet ediyoruz" dedi.

8 ekim gecelerinde molotof kokteyl atıldığını, taşla camlarının kırıldığını açıklayan İstanbul Tabip Odası  saat 13.00'te bina önünde düzenledikleri açıklamada "Tüm toplumu şiddetten uzak kalmaya, sağduyulu davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasını okuyan aile hekimi Ece Gürgit;

"Bu şiddet ortamında topluma birinci basamak sağlık hizmeti sunan aile sağlığı merkezleri tahrip ediliyor, kullanılamaz hale getiriliyor. Sağlık çalışanları güvenliksiz ortamda hizmet veremez hale geliyor. Beyoğlu 8 nolu Aile Sağlığı Merkezi ve Küçükçekmece -Kanarya 2 nolu Aile Sağlığı Merkezi tahrip edildi, kullanılamaz hale getirildi. Adana-Seyhan Dağlıoğlu Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Dr. Kaner Güllendi arkadaşımız darp edildi. Sağlık hizmeti sunan merkezleri, binaları, araçları yakıp yıkanları, her türlü şiddet gösterisinde bulunanları, halkın gösteri hakkına saygı göstermeyip, göstericiler üzerine ateşli silah dahil her türlü silah kullanarak insanların ölümüne, yaralanmasına sebep olan kişileri, güvenlik kuvvetlerini öldüren, yaralayanları kınıyor, üzüntümüzü bildiriyoruz" dedi.

Basın açıklaması sırasında, "Güvenli Aile Sağlığı Merkezi ve Çalışma Ortamı İstiyoruz" yazılı pankart açılırken konuşmasını sürdüren Ece Gürgit "Sağlık çalışanlarının güvenlikli ortamlarda, güvenli çalışma koşullarında hizmet vermeleri insani bir taleptir. Aile Sağlığı Merkezi çalışanları bu olaylar nedeniyle, güvenliksiz ortamda çalışma mekanlarını, tıbbi araç ve gereçlerini kısmen yitirdiler. Güvenliklerinin sürekli ve yeterince sağlanacağı çalışma mekanına ve ortamına ihtiyaçları var. Bu talepleri bir an evvel karşılanmalı, her türlü ihtiyaçları giderilmelidir. Bu vesileyle yaşamını yitiren insanlara baş sağlığı, yaralılara acil şifa, meslektaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyor, taleplerimizin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title