Haberler

Koalisyonlara Dönersek Büyüme Düşer

TBMM Başkanı Yılmaz, Şarkışla'dan sonra Gemerek ilçesine geçti.

TBMM Başkanı Yılmaz, Şarkışla'dan sonra Gemerek ilçesine geçti. Yılmaz burada ilçeye yeni yapılan Gemerek Konferans Salonu'nda vatandaşlarla buluştu. Programa Gemerek Kaymakamı Cuma Kılıç, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ve vatandaşlar katıldı. Yılmaz burada yaptığı konuşmada, istikrarın önemine değinerek şöyle dedi:

"Bu seçimlerin en büyük etkisi yurt içinden ziyade yurt dışındaki yatırımcının Türkiye'de ne olacağına ilişkin doğru bir karara varamamasından dolayı yatırımları ertelemesidir. E yabancı yatırımcı yatırımları ertelerse o zaman Türkiye'nin gelişmesi durur, büyümesi durur, istihdamı durur. Ben geçen gün onu söyledim, eğer ki koalisyon olursa Türkiye'nin büyüme rakamı düşer. Bunu geçmiş tecrübelere dayanarak söyledim. 70'li, 80'li yıllar koalisyonlu dönemlerdi. 50'li yıllar tek başına Menderes'in dönemiydi. 65-71 arası Demirel'in dönemi, 83-90'lı yılların başları rahmetli Özal'ın dönemi, 2002'den 2013'e kadar Recep Tayyip Erdoğan'ın dönemi. Herkes elini vicdanına koysun karar versin. Koalisyonlu dönemde Türkiye'nin büyüme oranına baksın birde tek partili dönemlerde büyüme oranına baksın. Büyüme oranlarının yüksek olduğu dönemlerde yeni iş sahaları açılır ve bizim evlatlarımız işe kavuşur. Eğer koalisyonlara yeniden dönersek büyüme düşer. Ben yanlış da düşünmüş olabilirim. Ama geçmiş tecrübeler bunu gösteriyor ki koalisyonlu dönemler Türkiye'nin büyümesi durmuştur. 99-2000 arasında Türkiye'nin ortalama büyüme oranı yüzde 1'in altındadır. Bakın bir koalisyon var, 3 partili bir koalisyon. Son 10-12 yıllık dönemde ne kadar? Ortalama yüzde 5. O halde elinizi vicdanınıza koyun karar verin. Bu büyüme şu bakımdan önemli. Büyüme demek, yeni fabrikalar demek. Yeni fabrikalar, yeni istihdamlar demek. Bizim evlatlarımızın işe ihtiyacı var. Bizim evlatlarımızı işe koyabilmek için yeni yeni fabrikaların açılması lazım."

Yılmaz daha sonra Türkiye'nin yaşadığı coğrafyada bir ve beraber olması gerektiğini ifade ederek kırgınlıkların ve küskünlüklerin unutulmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demir Şarkışla Türkiye Gemerek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title