Haberler

Koalisyon Hemen Kurulmalı"

Türk Girişim ve İş Dünyası Konferaderasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Koalisyon hemen kurulmalı. Kaybedecek bir günümüz bile yok" dedi.

Kadooğlu, son günlerde artan şiddet olayları ve koalisyon görüşmeleri hakkında yazılı açıklama yaptı. Türkiye'nin son zamanlarda bir şiddet sarmalının içine girdiğine dikkati çeken Kadooğlu, yaklaşık üç yıldır devam eden çatışmasızlık ortamı ve TÜRKONFED olarak "iktisadi ayağı üstlendiklerini" söyledikleri çözüm sürecinin büyük bir krizle karşı karşıya olduğunu aktardı.

Her gün asker, polis, sivil insanların hayatını kaybettiğini ve toplumsal huzurun bozulduğunu vurgulayan Kadooğlu şöyle devam etti:

"Ekonomik istikrar, siyasi belirsizlikler ve çatışmaların yeniden başlamasından kaynaklı büyük bir risk ile karşı karşıyadır. Özellikle çözüm sürecinin aksaması ve Suriye'de gelişen olaylar Türkiye ekonomisinde önemli kırılma noktaları yaratacak ölçekte meselelerdir. Global ekonomik gelişmeler, gelişmekte olan ülkeleri gittikçe zorlaşan bir ortamın beklediğini işaret etmektedir. Son üç yıldır özel sektör yatırımlarında bir duraklama gözlenmektedir. İhracat oranları düşüşte ve büyüme rakamları umut edilenin altındadır. TÜRKONFED olarak Türkiye'nin her köşesine yayılan üye iş insanları federasyonlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik anlamda belirsiz bir döneme girmesinin ağır sonuçları olacağını düşünüyoruz."

Bu nedenle halihazırda devam eden koalisyon görüşmelerinin artık olumlu bir şekilde neticelendirilmesi ve en geniş toplumsal uzlaşmayı içerecek koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini ifade eden Kadooğlu, şunları kaydetti:

"Tüm makul kesimlerin talep ettiği şekilde koalisyon hükümeti kurulmalıdır. Türkiye'nin kaybedecek bir günü daha yoktur. Yeniden seçim tartışmaları siyasette itibar, ekonomide güven kaybına yol açacaktır. Toplum yeniden seçim değil, uzlaşma istiyor. Toplum, Türkiye'nin demokratik ve ekonomik reformlarına kaldığı yerden devam etmesini istiyor. Toplum, barış ve huzur istiyor. Türkiye'nin gerek içeride gerekse de dışarıda,  böylesine çalkantılı bir döneme güçlü bir hükümetle girmesi son derece elzemdir. Türkiye'nin yoluna güçlü bir koalisyonla devam etmesi Türkiye ekonomisine duyulan güveni artıracaktır. Yapısal reformların yeniden başlaması ekonomide büyük bir eksikliği dolduracaktır. Ülkemizin ekonomik potansiyelini iyi biliyoruz. Yeter ki siyasi istikrar olsun."

Kaynak: AA / Ekonomi

Kadooğlu Türkiye Tarkan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title