Haberler

KO-MEK'te Yeni Branş Mis Sabun Yapımı

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları yeni branşlarla hizmet vermeye devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), bu yılda yeni branşlar açarak Kocaeli halkının farklı alanlarda eğitim almasına olanak sağlamaya devam ediyor. Bu yıl KO-MEK'te ilk kez açılan ve kursiyerler tarafından yoğun ilgi gören Mis Sabun branşı ürünleri büyük beğeni topladı.

SABUNDAN FARKLI TASARIMLAR

Bu yıl ilk kez Serdar KO-MEK Kurs Merkezinde açılan mis sabun branşı halktan yoğun ilgi gördü. Kursa katılan vatandaşların yaptıkları ürünler, farklı tasarımlarıyla ve rengarenk görüntüsüyle diğer branşlarda eğitim alan kursiyerlerinde beğenisini topladı. Bir aydır devam eden bir kurs olmasına rağmen kursiyerler tarafından yapılan ürünleri satın alma talebinin de fazla olduğu belirtildi.

"EVDE KÖŞE YASTIĞI GİBİ OTURMAK İSTEMİYORUM"

Arkadaşları ve usta öğreticilerinin tavsiyesi ile Mis Sabun kursuna katıldığını belirten Selmin Özden, Öncelikle KO-MEK Serdar Kurs Merkezi mahallemize açıldığı için çok mutluyuz. Bir arkadaşımızın ve usta öğreticilerimizin yönlendirmesiyle katıldığım kursta değişik ve güzel eserler ortaya çıkarmaya başladık. Bir ay da bu kadar güzel şeyler yaptıysak artık kurs sonunda anlatamayacağım kadar güzel şeyler yapmış olacağız diye düşünüyorum" dedi.

Geçirdiği ameliyat sonrası yürümekte zorlandığını söyleyen ve KO-MEKyönetiminin bu konuda yardımcı olduğunu söyleyen Selmin Hanım, "Geçirmiş olduğum rahatsızlıklar ve romatizma, kanser ameliyatı oldum. Onun için yürüme sıkıntısı çekiyorum. İkinci kata çıkamadığım için merdivenlere benim için demirlikler koydular. Ben mücadeleci bir insanım, bir annenin de her zaman her yaşta kendini eğitmesi gerektiğine inanıyorum, çevremdeki arkadaşlara da hep empoze ediyorum. Daha önce kırk yaşında üniversite sınavına katıldım ev idaresi bölümünü bitirdim. Azmin sonu yok hasta olmak bir problem değil, evde köşe yastığı gibi oturmak istemiyorum. Benim gibi hasta olup evde oturan arkadaşlar var. İsterim ki onlarda bu renklerle, bu arkadaşlıklarla, bu dostluklarla açılan bu KO-MEK Kursunun imkanlarını değerlendirsinler" dedi.

"MİS SABUN İÇİN DEĞİRMENDERE'DEN SERDAR'A GELİYORUM"

Mis kursu için uzun bir yoldan geldiği söyleyen KO-MEK Kursiyeri Semra Erkan, "Ben ilk defa KO-MEK kurslarına katlıyorum. Bu kursa Değirmendere'den iki vasıta kullanarak geliyorum. Harika ürünler ortaya çıkarıyoruz. Yapmış olduğumuz ürünler bir gün ile bir hafta arasında zamanımızı alıyor. Benim yapmış olduğum ürün büyük ihtimal üç ayımı alacak. Burada olmak hoşuma gidiyor, bir şeyler yapmak beni mutlu ediyor. Kendimi işe yarar hissediyorum" dedi.

DÜNDEN BUGÜNE 255 BRANŞTA EĞİTİM

KO-MEK kurulduğun günden bugüne el sanatlarından bilim teknolojilerine, çocuk gelişimi ve eğitiminden giyim üretim teknolojisine, sanat ve tasarımdan yabancı dillere, 25 alan altında 255 branşta, ücretsiz sanat ve meslek eğitimi verdi. Her yıl eğitim ağına yeni branşlar ekleyerek Kocaeli halkının üniversitesi konumundaki KO-MEK, bu yılda yeni branşların yanında hayata geçirdiği projelerle de hizmette sınır tanımıyor. KO-MEK, bu yıl yeni açtığı branşlardan biri olan mis sabuna olan ilginin yanında kursiyerlere verilen KO-MEK Aile Okulu ve Değerler Eğitimleri ile kursiyerlere sadece meslek ve sanat eğitimi vermekten çok onların hayatın her alanında bilgi sahibi olmasını amaçlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Değirmendere Mis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title