Haberler

Ko-mek'te Usta Öğreticilere Kurum İçi Eğitim

2014-2015 yarıyıl tatilinde KO-MEK usta öğreticileri yoğun bir eğitim sürecinden geçti.

2014-2015 yarıyıl tatilinde KO-MEK usta öğreticileri yoğun bir eğitim sürecinden geçti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(KO-MEK)'nın yeni usta öğreticileri, KO-MEK'in kendileri için düzenlediği yarıyıl eğitimlerine katıldı. Alanında uzman eğitmenler tarafından birçok farklı konuda eğitime tabi tutulan KO-MEK usta öğreticisi ve yöneticilerine, yeni dönemde eğitim almaya başlayacak kursiyerlerle daha başarılı iletişim kurma ve onlara eğitim vermenin yolu açıldı.

Her yıl eğitim verdiği branş sayısını artırarak hizmet alanını genişleten KO-MEK, Kocaeli halkına daha kaliteli hizmet verebilmek adına kendi personeli için farklı alanlarda eğitimler düzenledi. Nefes eğitimi, olumlu düşünme, zihni sakinleştirme, problem tanıma ve çözme teknikleri, arşiv düzenleme, alan çalışmaları gibi konularda eğitim gören KO-MEK usta öğreticileri, eğitimlerin son gününde SDKM Büyük Sahne'de oynanan Çıkmaz Sokak Çocukları adlı tiyatro oyununu izleyerek, eğitimlerini tamamladılar.

KO-MEK'te Çocuk Gelişimi usta öğreticisi olarak göreve başlayan Hayrunnisa Usta, yarıyıl tatilinde KO-MEK eğitimlerine katıldığını belirterek, "KO-MEK'te farklı etkinlikler yapıyoruz. Nefes egzersizleri yaptık. Çok başarılı bir çalışmaydı. Arkadaşlarla beraber kendimizi çok iyi ve dingin hissediyoruz. Kendimizi geliştirmemiz ile alakalı birçok etkinlik yapıyoruz ve zamanımızı dolu dolu geçiriyoruz. Eğitimlerden çok memnunuz" diye konuştu.

Kandıra Kurs Merkezi'nde İğne Oyası Usta Öğreticisi olarak görev yapan Kıymet Okumuş, eğitim verdiği branş ile ilgili olarak iğne oyasının zevkli bir alan olduğunu söyledi. Kıymet Okumuş, "İlk başta zor gibi gelse de puzzle gibi yaptıkça tamamlanan bir parça ve çok keyifli bir hobi. Eğitimlerin hem kişisel gelişimimiz ile alakalı hem de karşımızdaki insanla empati yaparak onu anlayabilmemiz konusunda çok faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title