Haberler

KO-MEK Merkezi Muharrem İftarıyla Açıldı

Güncelleme:

Derince'de hizmete giren KOMEK binası ve Cem Evi Muharrem ayı iftarıyla açılış yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Derince Cem Evi içerisinde hizmet verecek KO-MEK Çınarlı Kurs Merkezi'ni açtı. Çınarlı Mahallesi'nde bulunan binanın açılışının ardından Alevi vatandaşlarla Muharrem ayı orucu açıldı. Açılışta birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

KATILIM YOĞUNDU

KOMEK ve Cem Evi Binası açılışına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Derice Cem Evi Başkanı Hüseyin Gülseven ve vatandaşlar katıldı.

DOSTLUK KÖPRÜLERİ SAĞLAMLAŞIYOR

Toplum olarak büyük bir değişim yaşandığına dikkat çeken Kocaeli Valisi Ercan Topaca, farklı düşüncelere sahip vatandaşlar arasında dostluk köprülerinin giderek sağlamlaştığını belirtti. Vali Topaca, "Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının bunda rolü büyük. Ayrı durmak için bir sebebimiz yok ancak birlikte olmamız için büyük nedenlerimiz var. Aynı Allah'a, aynı peygambere, aynı kitaba inanıyor aynı topraklar üzerinde birlikte yaşıyoruz" dedi.

İNSANIMIZIN HEPSİ DEĞERLİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "El ele gönül gönüle verdiğimiz zaman yapamayacağımız hiçbir şey yok. Her şeyi başarısız yeter ki gönül birliğimiz olsun" dedi. İnsanların birbirini sevmesinin, değer vermesinin bir görev olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek durumundayız. Sevmezsek ayıp, sevmezsek eksiklik. Bizim görevimiz en değerli varlık olan insana hizmet etmek. Onun huzur ve mutluluk içinde bir yaşam sürmesini sağlamak. İnsanımızın hepsi değerli. Biz insanımızın onurlu bir hayat yaşamasın istiyoruz. Kardeşliğimizi, hakkı hukuku her şeyin önünde tutmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

BİLGİ İHTİYACINI GİDERMEK DURUMUNDAYIZ

Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, "Teknolojik gelişmelerin ışığında bilgi her gün güncellenmekte. Eğitim seviyemiz, yaşımız, cinsiyetimiz ne olursa olsun ülke olarak milletler ailesi arasında hak ettiğimiz yeri almak istiyorsak tüm toplum olarak değişen bilgi ihtiyacını gidermek durumundayız" dedi. Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar da konuşmasında toplumun her kesimiyle birlik beraberlik içinde olduklarını söyledi. Derince Cem Evi Başkanı Hüseyin Gülseven de KO-MEK ve Cem Evi Binasını yapımından dolayı teşekkür etti.

İFTAR YAPTILAR

Binanın açılışından sonra protokol üyeleri KO-MEK sınıflarını gezdi. Başkan Karaosmanoğlu kurslarda verilen eğitimlerle ilgili bilgi aldı. Protokol daha sonra Alevi vatandaşlarla birlikte Cem Evi'nin yemek salonunda Muharrem Ayı orucunu açtı. Zemin ve iki kattan oluşan binanın zemini KO-MEK sınıfları olarak hizmet veriyor. Bir ve ikinci katlar ise Cem Evi olarak faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Aziz Alemdar Ercan Topaca Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title