Haberler

Ko-Mek İle Renkler Dile Geliyor

Güncelleme:

KO-MEK, sanata ve sanatçıya da farklı branşlarla destek oluyor


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları bünyesinde hizmet veren Yarımca Kurs Merkezi 16 yaş üzeri her yaş ve meslekten vatandaşımıza hizmet etmeye devam ediyor. KO-MEK bu kapsamda farklı meslek dallarından emekli olan kişilerin boş zamanlarını daha verimli değerlendirmeleri için sıcak bir ortam ve iyi bir fırsat oluşturmakta. Yarımca Kurs Merkezi'nin ferah ortamında tuvalleri renklendiren kursiyerler, gerek resim yapmaya yeni başlayan, gerekse daha önce uğraşmış oldukları sanat ile ilgili kendini geliştirmek isteyenlerden oluşuyor.

KAHVE YERİNE KURS

Kursiyerlerden emekli banka müdürü olan, boş günlerini buradaki kurslarla değerlendiren ve önceden KO-MEK'ten bilgisayar ve bağlama kursları alan Cevdet Alan, "Hocalarımız çok iyiler. Bilmediklerimizi soruyoruz, öğreniyoruz. Bundan öte kaynaşmayı öğreniyoruz. Arkadaşlarımızla birbirimize destek oluyoruz. KO-MEK olmasa böyle eğitici şeylerle uğraşamazdık. Birliktelik olmazdı, dayanışma olmazdı. Boş vakitlerimizi kahvelere geçirecektik. KO-MEK'ten çok memnunum." diyerek, KO-MEK hakkındaki düşüncelerini ifade etti.

KO-MEK İYİ BİR DÜŞÜNCENİN ESERİ

1942 doğumlu emekli İhsan Ersöz KO-MEK için, "Benim kahve kültürüm olmadığı için evde kitap oku, dergi oku nereye kadar okuyacaksın. Burada yeni arkadaşlar ediniyoruz. İdarecilerimiz çok iyi, ortam çok güzel. Bu sayede emeklilik çok güzel geçiyor. KO-MEK iyi bir düşüncenin eseri. Düşünenler, kuranlar sağolsunlar." dedi.

"KO-MEK' TE HASTALIĞIMLA MÜCADELE EDİYORUM."

Geçmişte kanser tedavisi gören ve resim yaparak kendini mutlu etmeye çalışan kamuda uzun yıllar görev almış, emekli Feriha Nurlu ,"Renkleri seviyorum. Burada güzel vakit geçiriyorum ve hastalığımla resim yaparak boğuşuyorum. Kendimi mutlu etmeye çalışıyorum. Burada da o mutluluğu yakalıyorum. Renklerin benim dünyama girmelerine izin verdiğim zaman bende mutlu oluyorum. Ortaya çıkan güzel eserlere bakarak keyif alıyorum." diye konuştu.

KO-MEK İLE HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM

Çocukluğundan beri resim yapmayı sevdiğini söyleyen, emekli sağlık memuru Rafet Akbaş ise, "1954 senesinde yeteneğimle resim akademisini kazandım fakat gitmek nasip olmadı. Resim yapmayı bırakmadım. Öğreten bir kişiden bir parça alsak bile Allah razı olsun. KO-MEK'ten çok memnunum. Bu imkânları sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title