Haberler

KO-MEK 10. Genel Sergisi Açıldı

Güncelleme:

KO-MEK 10. Genel Sergi açılışı düzenlenen tören ve coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) 10. Genel Sergi açılışı düzenlenen tören ve coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel sergi açılışı öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akçakoca Mehteran Takımı tarafından ziyaretçilere muhteşem bir gösteri sunuldu. Genel sergi açılışına gelen ziyaretçiler mehteran takımını coşkuyla dinlediler. KO-MEK Genel Sergi Açılışına katılan Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, "Ben Kocaeli'nin 10 yıl öncesini de biliyorum. Kocaeli şimdiki hali ile bir çok Avrupa şehrinden daha güzel. KO-MEK'in hizmetlerinin faydaları ortada, bu hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

KO-MEK 9. Genel Sergisi açılışında konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, Kocaeli'de yapılan hizmetlere vurgulayarak, "Yaşadığımız kentin insanlarını mutlu etmek ve İhtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamak en büyük görevimizdir. Kocaeli'nde 10 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bu hizmetler gülerek eğlenerek olmuyor, çalışarak oluyor. Benim bir şarkım var; 'Dertleri zevk edindim. Bende neşe ne arar' bu sözler bizim belediyecilik anlayışımız. KO-MEK'te Belediyecilik anlayışımızın sadece yol, köprü, altyapı olmadığı gösteren sosyal belediyecilik anlayışımızın en önemli projelerinden biridir" şeklinde konuştu.

Oğlunu bir trafik kazasında kaybettikten sonra psikolojisi bozulan ve yıllarca tedavi gören KO-MEK Kursiyeri Yasemin Özkap, "1999 yılında asker olan oğlumu yemin töreni dönüşü trafik kazası sonucu kaybettim. Psikolojik olarak perişan haldeydim ve doktor tedavisi görmeye başlamıştım. Doktor tavsiyesi üzerine evimizin yakınında açılan KO-MEK kurslarına başladım. 8 yıldır haftanın 5 günü kurslarımıza katılıyorum. Burada oğlumun acısını, sıkıntılarımı unutuyorum." dedi.

KO-MEK Kurslarında kendisini çocuk gibi mutlu hissettiğini söyleyen Yasemin Hanım ise, "Yaptığım işler ve Kurs Merkezinde edindiğim arkadaşlarımla acılarımı unutmaktan öte çok mutluyum. Kurs merkezinin içerisine girdiğim andan itibaren sıkıntım olsa dahi kendimi 5 yaşındaki çocuk gibi hissediyorum. Bu yüzdende sürekli çocuklarla ilgili el ürünleri yapıyorum. Ayrıca KO-MEK'e başladığım günden bugüne birçok farklı branşta aldığım 36 sertifika benim övünç kaynağım" dedi.

10'uncu yılına ulaşan KO-MEK, her yıl kursiyerleri arasındaki yardımlaşma, dayanışma ve birlik beraberliği daha ileri taşımaya devam ediyor. Bu yıl KO-MEK, kurs merkezlerinde eğitim alan ve evlenecek olan genç kızların hazırladıkları çeyizler için, bir düğün hediyesi niteliğinde hazırlanan KO-MEK Bohçası ile bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. İzmit ilçe sergisinde dağıtılmaya başlanan bohçalarının sonuncusunu Milletvekili Zeki Aygün ve Başkan Karaosmanoğlu, kendi elleri ile yakın zamanda evlenecek kursiyere verdi. Eskiden beri alışıla gelmiş bir gelenek olan gelin bohçalarında tülbent, havlu, seccade, patik, yastık kılıfı, masa örtüsü, yatak örtüsü, dekoratif el ürünleri gibi el emeği göz nuru birçok ürün bulunuyor.

Konuşmaların ardından KO-MEK kursiyerleri arasında yıl içerisinde yapılan yarışmalarda finale kalan kursiyerler için düzenlenen ödül törenine geçildi. Kursiyerlere ödülleri Milletvekili Zeki Aygün ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından takdim edildi. Konuşmaların ve ödül törenin ardından Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri konuklarla birlikte kurdeleyi keserek sergi açılışını gerçekleştirdi. Sergide yer alan eserleri tek tek inceleyen Milletvekili Zeki Aygün ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu kursiyerleri el emeklerinden dolayı tebrik etti.

KO-MEK 9. Genel Sergi açılışına, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Vekili Doç. Dr.Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut,Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Doğan Erol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yazı ve Kararlar Daire Başkanı İsmail Civelek, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kesen, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Karabayır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, KO-MEK Bölge Sorumluları, Usta Öğreticileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından KO-MEK Müzik branşı Usta Öğreticileri ve kursiyerleri tarafından konser verildi. KO-MEK'in Usta Öğreticilerinden oluşturulan Pop Müzik Korosu ziyaretçilere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.

KO-MEK 10. Genel Sergisinde, El Nakışından Ahşap Boyamaya, Takı Tasarımdan Giyime, Gaz Altı Kaynakçılığından Fotoğrafçılık Sanatına kadar binlerce eser yer alıyor. Kocaeli Kültür ve Eğlence Fuarı Güneş Sahnesinde bulunan serginin, 17 Haziran Pazartesi Saat 23.00'a kadar ziyaret edilebileceği öğrenildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Zeki Aygün Akçakoca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title