Haberler

Knorr, 1 Milyon Çocuğa Okul Yemeği Bağışlayacak

Knorr, 1 milyon çocuğa okul yemeği bağışlayacağını bildirdi.

Knorr, 1 milyon çocuğa okul yemeği bağışlayacağını bildirdi.

Knorr açıklamasına göre şirket, Unilever Vakfı ile beraber Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda "Home Grown School Meal / Okul Yemeğim Bizim Tarladan" Programı'na 1 milyon okul yemeği bağışlayarak destek oluyor.

Kampanya kapsamında şirket, Kenya'daki küçük ölçekli çiftçilerin kaliteli mahsül üretmesine destek verecek ve üretilen bu mahsüllerden hazırlanan yemekler Kenya, Endonezya ve Filipinler'deki okullara dağıtılacak.

Türkiye'den de projeye katılmak isteyenler http://cdn.wfp.org/2014/knorr-pledge/ adresine tıklayarak kampanyayı destekleyebilecek. Dileyenler bağış yaparak 1 çocuğun beslenme masraflarına katkıda bulunabilecek.

Unilever Dünya Başkanı Paul Polman, söz konusu programı Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı kapsamında desteklediklerini bildirdi.

Dünyada her dokuz kişiden birinin sağlıklı bir yaşam sürdürülebilmek ve güçlü bir gelecek kurmak için ihtiyacı olan yeterli ve dengeli yemek öğününe ulaşamadığını aktaran Polman, şunları kaydetti:

"Knorr, lezzetli ve besleyici yiyeceklerin herkes için ulaşılabilir olması gerektiğine inanıyor. Bu nedenle BM Dünya Gıda Programı ile işbirliği yaparak daha parlak bir gelecek için açlıkla en çok mücadele eden ülkeler olan Kenya, Endonezya ve Filipinler'deki okullara 1 milyon okul yemeği bağışlayacağız. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda kampanyamızı bir adım öteye taşıyarak daha fazla ülkeye ulaşacağız. Bu girişim, çocukları uzun dönemde pozitif yönde etkileyecek. Onların hayatlarındaki gerçek potansiyele ulaşabilmeleri için besleyici yiyecekler sağlayacağız." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Filipinler Unilever Kenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title