Haberler

Klonlama Çocuk İstiyorum Devri Başladı

Massachusetts Institute Of Technology'de Çalışan Bilim Adamları, Yeni Geliştirdikleri Bir Yöntem Sayesinde Rahatlıkla 'Çocuk Kopyalayabileceklerini' Açıkladılar.

Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) çalışan bilim adamları, yeni geliştirdikleri bir yöntem sayesinde rahatlıkla "çocuk kopyalayabileceklerini" açıkladılar.

The Independent Gazetesi’nin haberine göre bilim adamları, yeni yöntemle yetişkin bir farenin deri hücrelerinden yavru fare üretmeyi başardılar.

İNGİLTERE’de yayınlanan The Independent Gazetesi’nin kapaktan verdiği habere göre, insanlığın elinde şu anda çocuk klonlayabilecek teknoloji mevcut. Dolly’den daha kolay yeni bir klonlama tekniği geliştiren Amerikalı bilim adamları, yetişkin farenin deri hücrelerinden yavru fare kopyası çıkardılar. Bu son gelişme, klonlama teknolojisinin bir gün insan kopyalamakta kullanılabileceği endişesini yeniden gündeme getirdi.

ABD’deki Massachusetts Institute of Technology’nin bilim adamlarının geliştirdiği yeni klonlama yönetiminde, yetişkin farenin deri hücreleri, tüpte döllenmeyle üretilmiş embriyona enjekte edilerek kopya yavru elde ediliyor.

İlk kopya koyun Dolly’nin üretildiği yöntemden daha basit ve güvenilir olan yeni yöntem, "tasarlanmış" bebeklerin ortaya çıkmasına yönelik endişeleri artırdı. Amerikan biyoteknoloji şirketi "Advanced Cell Technology"nin bilimsel çalışmalar bölümü başkanı Robert Lanza, "Yeni teknolojiyle bir gün gerçek bir çocuk üretmek imkansız değil. Ama bu, etik ve güvenli bir iş değil, ancak birileri bunun üzerinde çalışıyor olabilir. Eğer bu teknik insanlara uygulanacak olursa, başımıza büyük dertler açılabilir. Yaşlı ya da genç, kısır ya da değil, heteroseksüel ya da eşcinsel, her önüne gelen, sadece deri hücrelerini vererek genlerini kolaylıkla bir çocuğa aktarabilir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title