Haberler

Klasik Otomobilleriyle Afyonkarahisar'a Gidecekler

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri,  40 araçlık konvoyla Afyonkarahisar ve Kütahya'ya gidecek.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri,  40 araçlık konvoyla Afyonkarahisar ve Kütahya'ya gidecek.

İKOD'dan yapılan açıklamada, 26 Ağustos 1922'de Kocatepe'de gerçekleşen Büyük Taarruz ve 30 Ağustos 1922'de Kütahya Dumlupınar'da gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle milli birlik ve bütünlüğün temellerinin atıldığı topraklara gidileceği bildirildi.

Açıklamada, klasik otomobilcilerin Türk Kurtuluş Savaşı'nın izlerini süreceği, özgürlük ve bağımsızlık ruhunu tekrar yaşayacağı kaydedildi.

Programın üç gün süreceği bildirilen açıklamada, "Frigya medeniyetinden izler taşıyan tarihi kalıntıları ve antik eserleri bünyesinde barındıran Frig Vadisi, milli mücadelenin izlerini taşıyan Kocatepe Anıtı, Zafer Anıtı, Hava Şehitliği, Anıtkaya Şehitliği, Çiğiltepe, Aslantaş, Yazılıkaya gibi tarihsel ve kültürel alanları ziyaret edecek olan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri, aynı zamanda İkbal Afium AVM'de 1950'li ve 1960'lı yıllara ait klasik araçlarını sergileyecekler" ifadelerini kullandı.

Afyon'da Şükrü Demirayak'a ait çeşitli koleksiyonları da inceleyecek olan İKOD kafilesinin, Afyonkarahisar'da klasik otomobilleriyle ve Türk bayraklarıyla yapacakları şehir turu sonrasında kentten ayrılacağı kaydedildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Dumlupınar Kocatepe İstanbul Kütahya Yerel Haberler

title