Haberler

KKTC'ye Su Götürecek Projenin Yüzde 55'i Bitti

Güncelleme:

KKTC'nin gelişiminin yanı sıra adadaki çözüme büyük katkı sağlayacak projede yavaş yavaş sona geliniyor. 80 kilometre uzunluğundaki boru hattının yüzde 55'i tamamlandı.

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) Su Temini Projesi kapsamında deniz altına döşenen boru hattının yüzde 55'inin tamamlandığı bildirildi. Proje kapsamında Türkiye'deki Anamur-Dragon Çayı üzerinde inşa edilecek Alaköprü Barajı'ndan, KKTC'ye yapılacak yaklaşık 80 kilometre uzunluğundaki boru hattı ile adaya içme, kullanma ve sulama suyu gönderilecek.

Projenin maliyeti 1.2 milyar lira civarında.

BARIŞ SÜRECİNİ DE OLUMLU ETKİLEYECEK

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü Öğretim Görevlisi ve Enerji Jeopolitiği Uzmanı Dr. Hayriye Kahveci, stratejik önemi bulunan suyun KKTC'ye götürülmesinin barış sürecine de katkıda bulunacağını söyledi.

"KAYNAĞA KARŞI KAYNAK"

Bir süre önce Kıbrıs'ın güneyinde doğalgaz bulunduğunu anımsatan Kahveci, ancak doğalgaz fiyatlarının uluslararası piyasalarda düşüşe geçmesiyle enerji şirketlerinin bölgeye ilgilerinin azaldığını belirtti.

Şirketlerin azalan ilgisinin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin, görüşmelerde elini zayıflatacağını anlatan Kahveci, dolayısıyla kaynağa karşı kaynak mantığı çerçevesinde müzakerelerin yürütülebileceğini vurguladı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Alaköprü Barajı Türkiye Anamur Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

AHİİBABA:

HER YIL MİLYONLARCA LİRA HİBE EDİYORUZ. ORADA OKUYAN GENÇLERİMİZ VAR. GAZİNOLARI KUMARHANELERİ TURİSTİK BÖLGELERİ DERKEN HALA AÇLAR MI!!!!!!!!!!! ZIKKIM İÇSİNLER OLMADI DENİZ SUYUNU ARITIP İÇSİNLER AMA KURAKLIK TEHLİKESİ ALTINDAKİ TÜRKİYEDEN DE SU DİLENMESİNLER!!!!!!!!

27
3
yanıtYanıtla
of kıbrıs:

verin verin suda verin para da verin adamlar burda türklere kara sakal lakabını yapıştırdılar istilacı diyolar 8 yıldır buyrada yaşıyorum ama ne problemlerle onu bana sorun adamlar türkleri it yerine bile koymuyolar her fırsatta eziyolar. hiç bir değeri yok verilen suyun burdan rum tarafına aktarılacak sistem de hazır bu su rumlara gidecek zaten. burda yaşamayan burdaki türkiye vatandaşlarının ne kadar ezildiğini ve horlandığını bilemez.

27
2
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

KKTC Yİ KENDİMİZE BAĞIMLI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA ONLAR ELBET RUMLARLA BİRLEŞİP BİZLE KÖTÜ OLACAKLAR TIPKI RUSYA VE UKRAYNA GİBİ. SÖZDE AYNI IRKLAR AYNI DİLİ KONUŞUYORLAR AMA SONUÇ KÖPEK GİBİ BİRBİRLERİNİ YİYORLAR EN SONUNDA RUSYA DOĞALGAZ VANASINI KAPATACAK TC DE SU :))))))))))))

13
5
yanıtYanıtla
alper:

ilimde mektepde saglikda kalmadi geri nice yollar icraatlar onun eseri serdari hakan recep tayyip erdogan son osmanli padisahi tayyip erdogan, cagimizin abdulhamiti tayyip erdogan

6
11
yanıtYanıtla
Yeşil:

O boru O Basıncı Kaldırmaz!!! aklınızda bulunsun açılır açılmaz sorun çıkacak malesef bizim mühendisler yandaş oldugu için en adi malzemeyi en ucuz işligi kullanıyor zengin olmak için. . O adam demişti dersiniz.

3
14
yanıtYanıtla
ali olgun:

haklısın 250 metrede ki akmosver basıncında olsa idi yani su üzerinde olsa idi bu basıncı bu borular kaldırmazdı . . ancan bu boru hatı 250 metre su altında ve 250 metre su dış basıncı mevcut bu dış basın borunın içindeki kontrol edilebilir iç basınca dengeleyici olarak kullanılmıştır ve bir sorun olmaz rahat ve hiç bir enerji tüketimi olmadan da işletilebilir dir.

yanıt0
yanıt0
AHİİBABA:

GIDIKLAYINDA GÜLELİM SU, ADADA RUMLARA KARŞI KOZ OLARAK KULLANILACAKMIŞ!!! RUMLARIN ARKASINDA AB VAR BE!!! DOĞALGAZ GERÇEKTEN VARSA RUMLARLA DAHA İYİ GEÇİNMEK ZORUNDA KALACAKLAR VE İSTEDİKLERİNİ DE TIPIŞ TIPIŞ VERECEKLER!!! BU YÜZYILDA SU İLE KOZ OLMAZ AMA DOĞALGAZ İLE OLUR!!!

2
13
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

YAVRU VATANMIŞ. KDV FELAN DERKEN UCUZ TATİL DE SAĞLAMASAK AKDENİZDEKİ RAKİPLERİMİZDEN BİRİDE KKTC DİR. !KUMAR OYNATILAN YERLERDE CABASI. . .

12
2
yanıtYanıtla
PRATİK ÇÖZÜM:

Türkiye su fakiri bir ülke nasıl olurda oraya su verilir baksanıza limonun kilosu 10 lira olmuş kuraklıktan bu sen hiç birşey yetişmedi o su borularının içinden pis işler gidiyor olmasın ??

5
7
yanıtYanıtla
yakuza:

doğru okadar mühendis cahil bi sen akıllısın

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title