Haberler

KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Tanıtım İçin Ordu'ya Geldi

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'de 10 farklı ilde tanıtım etkinliği yapacaklarını, etkinliklerin ilk startını ise Ordu'dan verdiklerini söyledi.

Fikri Ataoğlu bir heyetle bugün uçakla Ordu'ya geldi. Ardından Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden Bakan Fikri Ataoğlu, KKTC'den Ordu-Giresun Havalimanı'na karşılıklı olarak direkt uçuşların başladığını hatırlatarak, bu kapsamda Trabzon, Giresun ve Orduluları ülkelerine davet etti. Türkiye'den KKTC'ye giden turist sayısını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Bakan Ataoğlu, şunları söyledi:

"Ordu'da yeni yapılan havalimanımızın KKTC olarak hem açılışını, hem de bizim ilk uçuş noktamız olan ve ilk tanıtım etkinliğiyle ilgili ilimiz olan buraya sadece turizm olarak gelmedik, bütün paydaşlarımızla birlikte geldik. Yapacağımız etkinliğimizle birlikte olduğumuz ve bu birlikteliğimizin pekişmesiyle ilgili bizimle beraber, gerek turizm, gerekse inşaat sektörü, gerek otellerimizle ve üniversitelerimizle, işadamlarımızla, bütün paydaşlarımızla birlikte olduğumuzu, burada yapacağımız etkinlikte KKTC'yi tanıtma fırsatı yakalamış olursak ne mutlu bize diyoruz."

KKTC'nin Karadeniz'de ve Türkiye'de en iyi şekilde tanıtılacağını da vurgulayan Bakan Fikri Ataoğlu, "Gerçekten bu yapılması gereken bir hareketti. Bu imkanı bize sundukları için Kültür ve Turizm Bakanına teşekkür ederim. Bu sadece burada kalacak olan olay değil. Bugün buraya geldiğimiz gibi aynı şekilde Trabzon'dan, Ordu'dan, Giresun'dan bölgedeki bütün vatandaşlarımızın da aynı doğrultuda Kıbrıs'a gelip, bütün doğal güzellikleri görmelerini istiyoruz. Ordu'da ve Trabzon'da ki kardeşlerimizin, aynı şekilde bizim burada olduğumuzdan dolayı onlarında bizim orada olmaları için bir protokol imzalayıp yine bu zenginlik, güzellikle de bunları sadece burada söylemekle değil yerinde hepsinin görülmesini diliyorum" dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile heyeti karşılayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise KKTC Bakanı Fikri Ataoğlu'na turizm çalışmaları ve ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trabzon Türkiye Kıbrıs Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title