Haberler

KKTC'li Öğrenciler Keçiören Belediye Başkanı Ak'a Misafir Oldu

Güncelleme:

KKTC'den gelen 126 öğrenci ve 30 STK temsilcisi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti.

KKTC'den gelen 126 öğrenci ve 30 STK temsilcisi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti.

Keçiören Belediyesi ve Muradiye Vakfı'nın işbirliği ile KKTC'den gelen 126 öğrenci ve 30 STK temsilcisi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti. Yaşları 13-23 arasında değişen KKTC'li öğrenciler, "Kardeşlik Köprüsü Projesi" kapsamında düzenlenen 5 günlük Ankara gezisinin ilk gününde Keçiören'de Başkan Mustafa Ak'ın konuğu oldular. "Değerli gençlerimiz ve STK temsilcilerimiz Türkiye'ye, Ankara'ya ve Keçiören'e hoş geldiniz" diyerek konuklarını karşılayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Sizleri burada konuk etmekten dolayı çok mutluyuz. Bugün Keçiören'imizi gezeceksiniz. Umarım beğenir ve mutlu olursunuz" dedi.

Refah ve ekonomik anlamda daha da kalkınmış bir KKTC görmeyi arzuladığını belirten Başkan Ak, "Bunun için turizmin çeşitlendirilmesi, alternatif turizmin geliştirilmesi lazım" diye konuştu.

"ATATÜRK KURTULUŞ SAVAŞI'NI KEÇİÖREN'DE BAŞLATTI"

Öğrencilerin ilçe ve çok beğendikleri Keçiören Şelalesi hakkındaki soruları üzerine Başkan Ak, "Ankara'nın 4 milyon 800 bin nüfusu var. 900 bin nüfusuyla Keçiören Ankara'nın en büyük ilçesidir" dedi.

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı Keçiören'de başlattığını söyleyen Başkan Ak, "Keçiören'in Osmanlı zamanında ismi Keçiviran'dı. Ankara keçisinden gelen tiftiğin işlendiği yer anlamında. Şelalemiz ise yapaydır, ama uzunluğu ve yüksekliği ile Ankara'nın en büyük şelalesidir. 75 motorla ve devir daim sistemi ile çalışıyor. Yoğunlaşarak kaybolan su kaybını kuyu suyu ile dolduruyoruz. Keçiören'in sembollerinden bir tanesi, güzel bir estetik sağlıyor. Böylesi sıcak günlerde vatandaşlarımıza serinlik de veriyor. Keçiören'de sizler de göreceksiniz daha başka şelalelerimiz de var" diye konuştu.

Keçiören'i çok beğendiklerini ifade eden öğrenciler ise, "Başkan Mustafa Ak bizlerle çok güzel ilgilendi. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Keçiören için yapmış olduğu başarılı hizmetlerin devam etmesini diliyoruz" dediler.

Keçiören'de belediyenin yaptığı hizmetleri ve yatırımları yerinde görerek inceleyen konuk öğrenciler, 5 günlük Ankara programı süresince aralarında Hacı Bayram-ı Veli, TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da bulunduğu yerleri gezecekler.

Kardeşlik Köprüsü Projesi, Türkiye ve Türk kültürünü öğrencilere tanıtmak ve kültürel işbirliğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title