Haberler

KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne Öğrencilerden Yoğun Talep

2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre, KKTC’nin liman kenti Gazimagosa’da bulunan ve yapılan destekler nedeniyle de devlet üniversitesi konumunda da olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) 2 bin 111 öğrencinin kayıt hakkı elde ettiği açıklandı.

2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre, KKTC'nin liman kenti Gazimagosa'da bulunan ve yapılan destekler nedeniyle de devlet üniversitesi konumunda da olan Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne (DAÜ) 2 bin 111 öğrencinin kayıt hakkı elde ettiği açıklandı.

DAÜ, konuyla ilgili açıklamasında, kontenjanların yüzde 67 dolduğunu ve bu yılki öğrenci sayısının, son yılların en yüksek seviyesi olduğunu belirtti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, ilk verilere göre DAÜ'nün, yerleşen öğrenci - mali eşdeğer kıyasında KKTC üniversiteleri arasına ilk sırada yer aldığını söyledi. 2014'te DAÜ'ye bin 340 öğrenci yerleştiğini belirten Prof. Dr. Osam, bu rakamın 2015'te yüzde 10 arttığını kaydetti. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Akdeniz Üniversitesi Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title