Haberler

KKTC Dışişleri Bakanı Nami: "Tüm Çalışmalarımız Çözüme Odaklı"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Özdil Nami, "Tüm çalışmalarımız çözüme odaklı" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Özdil Nami, "Tüm çalışmalarımız çözüme odaklı" dedi.

KKTC Dışişleri Bakanı Nami, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Nami, Kıbrıs'taki müzakere sürecinden bahsederek, müzakere sürecinin önemli bir seviyeye doğru gittiğini söyledi. Nami, Kıbrıs içi ve dışı gelişen olaylara işaret ederek, "Sürecin başarıya ulaşması için sadece içsel ve dışsal faktörlerin uyumunu tespit etmemiz yetmez, bu faktörleri uygun şekilde kullanmak için de çaba sarf etmemiz gerekir. Rum tarafının daha sık görüşmeyi reddetmesi, daha önce oluşturulan yakınlaşma kağıtlarını kullanmaktan kaçınması bizi endişeye sevk eden unsurlardır. Çok daha güçlü süreç bekliyorduk, çok daha yoğun, somut ilerlemelerin yaşanacağı döneme gireceğimizi bekliyorduk. Ancak süreç beklentimizin dışında daha yavaş ilerleyen bir süreç. Türk tarafı olarak kapsamlı müzakerelerin yanında Avrupa Birliği ilişkilerimizi ilerletmek için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Nami, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili olarak şunları dedi:

"Adadaki seçim süreci etkiler. Türk tarafında ortak akıl oluşmuştur. Bu çok çok önemli bir süreç. Zamana oynamak riskleri de beraberinde getirir. Hemen çözüm için Rum tarafının girmeyi kabul etmesi gereklidir."

Sürecin başarıya ulaşamaması halinde Kıbrıs olarak başka mecralara gidilip gidilmeyeceği konusunda ise Nami, "Tüm çalışmalarımız çözüme odaklı. Öyle bir ortamın bize götürecekleri getirecekleri konjonktüre neyi önümüze koyacak onu görmemiz gerekir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Özdil Nami Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title