Haberler

KKTC'deki Cumhurbaşkanı Seçimi

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün yapılan ve bağımsız aday Mustafa Akıncı'nın kazandığı Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun büyük bir demokratik olgunluk içerisinde sonuçlanmasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün yapılan ve bağımsız aday Mustafa Akıncı'nın kazandığı Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun büyük bir demokratik olgunluk içerisinde sonuçlanmasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, KKTC'de dün yapılan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun, büyük bir demokratik olgunluk içerisinde sonuçlanmasından duyulan memnuniyet dile getirildi ve KKTC'nin 4. Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı'ya, üstlenmiş olduğu bu onurlu görevde başarı dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da görevi süresince gösterdiği liderlik ile BM Genel Sekreteri'nin İyi Niyet Misyonu çerçevesinde yürütülen müzakerelerde ortaya koymuş olduğu kararlı ve yapıcı tutumdan ötürü tebrik edildi.

Bakanlık açıklamasında, "Mustafa Akıncı'nın cumhurbaşkanlığı döneminde Kıbrıs Türk halkının çözüm yönünde şimdiye kadar müteaddit defalar sergilemiş olduğu iradeye, Rum tarafınca da samimi ve iyi niyetli bir şekilde karşılık verilmesi ve böylelikle, yarım asrı deviren Kıbrıs sorununa adil, kapsamlı ve yaşayabilir çözüm bulunmasının" temenni edildiği ifadesi kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı ayrıca "Türkiye'nin, anavatan ve garantör ülke olarak uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan görev ve yükümlülüklerini, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın yanında olmayı sürdüreceğini" bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Mustafa Akıncı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title