Haberler

KKTC'de Hükümeti Kurma Çalışmaları

CTP BG ile DP UG koalisyon hükümeti listesi KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’na sunuldu Eroğlu: "Aranızdaki uyumlu çalışma ve halkın desteği ile Kıbrıs Türk halkını daha güzel günlere ulaştıracağınızı umut ediyorum"

KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) koalisyon hükümeti listesi KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na sunuldu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ile DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Yorgancıoğlu, 15 gün önce aldığı hükümeti kurma görevi çalışmalarını tamamladıklarını belirterek yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Eroğlu'na sundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da listeyi aldıktan sonra yeni görevlerin hayırlı olması dileğinde bulunarak, "aranızdaki uyumlu çalışma ve halkın desteği ile Kıbrıs Türk halkını daha güzel günlere ulaştıracağınızı umut ediyorum" dedi.

Eroğlu'na kabineyi sunmalarının ardından basına açıklama yapan Yorgancıoğlu, 15 Ağustos'ta aldıkları hükümet kurma görevi çerçevesinde görüşmeleri tamamladıklarını ve kabine üyelerinin listesini Cumhurbaşkanı Eroğlu'na sunduklarını kaydetti. Ülkedeki sorunların çözülmesi için hem muhalefet hem sivil toplum örgütleri hem de Türkiye ile ilişkilerin sıcak tutulacağını ifade eden Yorgancıoğlu, önceliklerinin halkın sorunlarını çözmek olduğunu ve tüm enerjilerini buna harcayacaklarını belirtti.

Yorgancıoğlu'nun Eroğlu'na verdiği kabine listesi şu isimlerden oluşuyor:

"Başbakan Özkan Yorgancıoğlu (CTP-BG), Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş (DP-UG), İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay (CTP-BG), Maliye Bakanı Zeren Mungan, (CTP-BG), Dışişleri Bakanı Özdil Nami, (CTP-BG),  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif (DP-UG), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar (CTP-BG), Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu (CTP-BG),  Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı (DP-UG), Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu (DP-UG), Sağlık Bakanı Ahmet Gülle (CTP-BG)."

Listeye göre geçici hükümette görev yapan Maliye Bakanı Zeren Mungan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar bakanlık görevlerine devam edecek.

Öte yandan,  Mungan ve Gürpınar dışında tüm bakanlar milletvekillerinden oluşurken, en genç bakan 41 yaşındaki Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı oldu. - Lefkoşa

Kaynak: AA / Güncel

Özkan Yorgancıoğlu Demokrat Parti Derviş Eroğlu Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title