Haberler

KKTC'de Gezi Parkı Eyleminde Göstericiler Polise Biber Attı

Türkiye'deki Gezi Parkı olayları Kuzey Kıbrıs'ta da yankı buldu.

Türkiye'deki Gezi Parkı olayları Kuzey Kıbrıs'ta da yankı buldu. Başkent Lefkoşa'da toplanan eylemciler, Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği önüne yürüdü. Polis kordonuyla karşılaşan eylemciler ilginç bir protesto gösterisi yaptı. Türkiye'de polisin eylemcilere karşı biber gazı kullanımını protesto etmek isteyen öğrenciler, polise biber attı. Eylem olaysız bir şekilde noktalandı.

Gezi Parkı protestoları, Kuzey Kıbrıs'a da destek buldu. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen öğrencilerin yoğun olarak oluşturduğu grup, saat 18.00'de Başkent Lefkoşa'da Kuğulu parkta toplandı. AK Parti hükümetini eleştiren pankartlar taşıyan eylemciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar attı.

ELÇİLİK ÖNÜNDE POLİSE BİBER ATTILAR

Kuğulu parktan hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği önüne ilerleyen gruba polis izin vermedi. Eylemciler polisin kordon oluşturmasını protesto etmek için polise biber attı. Türkiye'de polisin biber gazı kullanımına dikkat çekmek için biber attıklarını ifade eden eylemciler, yaşananları kınadı, mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Eylemem bazı sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partiler de destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title