Haberler

KKTC'de Demokrasi Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

KKTC'de demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındıAli Ruhluel, Lefkoşa (DHA) - KKTC'de 15 Temmuz'da darbe girişiminde hayatını kaybedenler için bugün Din İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla ülke genelindeki tüm camilerde Cuma namazı öncesi Kur'an-ı Kerim, Yasin-i Şerif ve Aşr-ı şerifler okutuldu.

KKTC'de demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Ali Ruhluel, Lefkoşa (DHA) - KKTC'de 15 Temmuz'da darbe girişiminde hayatını kaybedenler için bugün Din İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla ülke genelindeki tüm camilerde Cuma namazı öncesi Kur'an-ı Kerim, Yasin-i Şerif ve Aşr-ı şerifler okutuldu.

Okunan dualar, Kıbrıs'taki toplumlararası çatışmalarda, 1963'te, 1974'te şehit olanlara da bağışlandı. KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Lefkoşa'da, Hz. Ebubekir Camii'nde Cuma namazı sonrasında cemaate Türkiye'deki darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Talip Talay, cuma namazı öncesinde cemaate hitaben yaptığı konuşmada Türkiye'de yaşananları 'kalkışma ve acı bir eylem olarak niteledi, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

title