Haberler

KKTC'de Cumhurbaşkanı Seçimi - Kudret Özersay'ın Basın Toplantısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kudret Özersay'ın basın toplantısı- Toplantı salonundan detaylar KKTC'deki cumhurbaşkanı seçimi- Birinci turda bağımsız aday olarak yarışan Kudret Özersay, ikinci turda iki aday için de oy talep etmeyeceğini açıkladı KKTC'de önceki gün yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinin birinci turunda bağımsız aday olarak yarışan Kudret Özersay, seçimin ikinci turunda herhangi bir adaya işaret etmeyeceğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kudret Özersay'ın basın toplantısı- Toplantı salonundan detaylar KKTC'deki cumhurbaşkanı seçimi- Birinci turda bağımsız aday olarak yarışan Kudret Özersay, ikinci turda iki aday için de oy talep etmeyeceğini açıkladı KKTC'de önceki gün yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinin birinci turunda bağımsız aday olarak yarışan Kudret Özersay, seçimin ikinci turunda herhangi bir adaya işaret etmeyeceğini belirtti.Özersay, Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, "Oy yönlendirmeye kalkışmam. İkinci tura kalırsam diğer adaylara gidip oy talep etmem" sözü verdiğini hatırlatarak ikinci turda herhangi bir adayı desteklemeyeceğini söyledi. Özersay, "Aldığım oylar cebimde değildir, çıkarıp da cebimden bir başkasına verecek değilim" diye konuştu.İkinci tur seçimlere kalan adaylar Derviş Eroğlu ve Mustafa Akıncı'dan görüşme talebi aldığını söyleyen Özersay, adaylarla görüşeceğini ancak "pazarlıklara girdi" dedirtmemek için bunu basın toplantısından sonra yapmayı uygun gördüğünü kaydetti.İdeolojilere ve siyasi partilere karşı olmadığını vurgulayan Özersay, "Ancak ortak değerler etrafında birleşilebileceğini savundum. Toplumun ihtiyacı olan şeyin, bu olduğuna inandım" dedi.Özersay, yeni parti kuracağı yönündeki iddialara ilişkin de "Seçime kazanmak için girdim, siyasi parti kurmak için değil' dediğini ve bu sözünün arkasında olduğunu anımsattı.Seçimden önce Türk tarafı adına müzakerecilik görevini yürüten Özersay, "'Bir başkasının seçilmesi durumunda vereceği müzakerecilik görevini kabul etmem' demiştim, o sözümün de arkasındayım" dedi.Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasi hayatının ilk seçimi olduğuna dikkati çeken Özersay, önemli bir başarı elde ederek bağımsız adayların da cumhurbaşkanı olabileceğini kanıtladıklarını belirtti. Özersay, "Kıbrıs Türk siyasi yaşamında bir tabu yıkılmıştır" ifadelerini kullandı.Düşük katılım oranıyla halkın siyasilere mesaj verdiğini dile getiren Özersay, fakat bu mesajın alınıp alınmadığından emin olmadığını söyledi. Özersay, "Seçime katılım maalesef çok düşük olmuştur. Bütün samimiyetimle söylüyorum bu seçime katılmasaydık çok daha düşük olabilirdi" diye konuştu.Özersay, seçim kampanyasında aldıkları bağışlardan arta kalan parayı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacaklarını, seçim kampanyasıyla ilgili gelir-gider tablosunu da yayımlayacaklarını açıkladı.Kudret Özersay, bağımsız aday olarak girdiği cumhurbaşkanı seçiminde geçerli oyların yüzde 21,25'ini alarak dördüncü olmuştu. 110 binden fazla kişinin sandık başına gittiği seçimde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu oyların yüzde 28,15'ini alarak birinci olurken, en yakın rakibi Mustafa Akıncı'nın oy oranı ise yüzde 26,94 olmuştu. Seçim adayların cumhurbaşkanı olmak için gerekli olan yüzde 50'den fazla oy oranına ulaşamaması nedeniyle seçim ikinci tura kalmıştı. İkinci turda en fazla oyu alan aday cumhurbaşkanı olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kudret Özersay Mustafa Akıncı Derviş Eroğlu Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title